Bild 1 av 3

Bild 2 av 3

Bild 3 av 3

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Hengsten Van Dijck
Födelseår

2014

Mankhöjd

173

Ägare

Joris Van Dijck

Uppfödare

Magali Dessalles, Moissac

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Ermitage Kalone har en tilltalande exteriör med en väl ansatt hals och vacker överlinje. Det som utmärker honom är ridbarheten med såväl lösgjordhet och bärighet i hans gångarter och en fantastisk hoppteknik med mycket tryck i språnget.

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Förskottsbetalning av Språngavgift 4000 SEK
Avgift vid dräktighet 241001 17500 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

För att använda Ermitage Kalone krävs avtal med Lövsta Stuteri som fylls i här.


Prestationer

icon/stallion

Ermitage Kalone godkändes som 3 åring I Selle Français och flyttades sedan till Belgien Joris Van Dijck Stables där han deltog framgångsrikt I Pavo Cup. Som 5 åring kom han på en 6:e plats i Stallions Championship i Belgien.

Gilles Thomas tog över tyglarna på hingsten 2021. Han placerade sig i Opglabbeek, Valkenswaard och Lier CSI YH och avslutade säsongen i Lanaken och 7 årsklasserna under WC. Han debuterade 4 och 5* klasser och har bland annat följande topplaceringar: Vinnare av 1,40 Grand Prix i Turnhout, Andraplats i Valkenswaard 2*GP, Tredjeplats i 1,45m klass i Bryssel CSI 3*och femteplats i "Open Sires of the World" under Mechelen CSI 5.

Avkommor

icon/stallion

Ermitage Kalone's avkommor är forfarande relativt unga. De första årgången är född 2018 och visar sig redan framgångsrikt på hoppbanorna, auktioner och hingsttester.

Urval av avkommor Simply the Best placerad I årgångsklaser i Belgien, Sunday JM som blev BWP Vice-Champion I Lannoo tour för unga hingstar, Sirocco T som såldes för 42 000 € under Zangersheides auktion som 3 åring. Extreme D'Emma Z, godkänt hingst i BWP, Telstar JM, godkänd hingst i AES. Samt Ultra Star JM, 2023 års BWP Champion,

Härstamning

icon/stallion

Fadern Catoki vann sitt hingstprov 2001 i Radegast. Han var mycket framgångsrik i unghästklasserna och blev 2003 reserve-bundeschampion för femåringar och 2004 fyra bland sexåringar. Sedan 2005 har han tagit internationella placeringar.

Philipp Weishaupt har ridit Catoki sedan 2011 med placeringar i världscupen, nationshoppningar och Gran Prix i exempelvis Vigo, Bordeaux, Doha, La Baule, Aachen, Hickstead, Balve, Calgary, Helsinki och Valkenswaard. Emil Hallundbaek började rida Catoki 2013 och var bland annat tvåa i GP CSIO2* i Wien och finalist i junior-EM.

Filmer

icon/stallion
  • Ermitage Kalone

    Grand Prix

  • Ermitage Kalone

    Film även med avkommor