Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med France Etalons
Födelseår

2004

Mankhöjd

167

Ägare

Haras de Clarbec

Uppfödare

Maurice Hermans

WFFS

Ej bärare

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Språngavgift 3500 SEK
Avgift vid dräktighet 241001 14500 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Casallo har under hela sin karriär tävlat på allra högsta nivå med Piergiorgio Bucci i sadeln. Han har representerat Italien vid EM 2013 och samlat mer än 80 rankingar i topp 10. Under 2016 vann ekipaget femstjärnig GP i Estoril, trestjärnig GP i Arnhem, Nations Cup i Dublin, Rom och Arezzo. Han var tvåa i Monte Carlos femstjärniga GP, Nations Cup i Falsterbo, dessutom trea i femstjärnig GP i Bryssel, fyrstjärnig i Windsor och Nations Cup i Rotterdam.


Avkommor

icon/stallion

De större kullarna blir fyra år 2022 men bland de äldsta avkommorna märks Charlotte 123 Z, som har tävlat framgångsrikt i unghästklasser i Belgien, samt Billy Riviera med framgångar i unghästklasserna i Storbritannien.


Härstamning

icon/stallion

Fadern Casall reds av Rolf-Göran Bengtsson och har haft stora framgångar i de allra största klasserna. Han har bland annat vunnit i Rotterdam, Falsterbo, Hamburg, Lyon och var fyra på EM 2013.


Mödernet, 18A2 från Holstein, är ursprunget till många godkända hingstar; Untouchable 27, Chambertin (far till Chacco Blue), Champs Elysee och många tävlingshästar såsom Cadett 7, Cristallo 5 och Mercator IV.

Calandra, halvsystern till modern Katinka III, har tävlat 160. Morfar är Carthago, som har varit en av de mest framstående avelshingstarna. Med Jos Lansink gick han OS i både Atlanta och Sydney. Ekipaget vann otaliga Grand Prix och Nations Cup, bland annat i Aachen, Rotterdam och La Baule!

Casallo Z är godkänd i Zangersheide, Selle Francais och via ett-sto-licens i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • Casallo Z

  • Casallo Z