Bild 1 av 5

Bild 2 av 5

Bild 3 av 5

Bild 4 av 5

Bild 5 av 5

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Blue Hors
Födelseår

2017

Stationerad

Blue Hors

Mankhöjd

168

Ägare

Blue Hors

Uppfödare

Dhr. T.J.M. Coomans

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Blue Hors Monte Carlo var tvåa hos KWPN med 88 poäng och 9 för kapacitet!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Fryst sperma

Ej tillgänglig

Priser

icon/stallion

Färsk sperma

Språngavgift 4500 SEK
Avgift vid 70 dagars dräktighet 9000 SEK
Transportkostnad 1300 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Blue Hors Monte Carlo är en kraftfull hingst med optimal motor och spännande prestationsblod.

Vid KWPN:s hingstpremiering 2020 presenterade den 3-årige Blue Hors Monte Carlo sig på ett mycket övertygande sätt att han, ganska självklart, blev utnämnd till premiehingst och visade sig vara en kraftfull rörelsekonstnär. Han besitter tre högkvalitativa gångarter och hans starka motor med kraftfull bakbensaktivitet placerar honom i en egen division som en hingst för internationell dressyrsport.


Efter den holländska hingstpremieringen fick Blue Hors möjlighet att besiktiga Monte Carlo hos hingsthållaren Joop van Uytert. Vid det tillfället hade hingsten bara haft ryttare på sig ett fåtal gånger. Trots det var hans potential för större utmaningar i framtiden helt uppenbar.

Efter det följde visning av Monte Carlo på Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2020 där han med stor självsäkerhet åter tog plats bland premiehingstarna. I den tio dagar långa observationstesten som följer efter Hingstekåringen med ridning av hingstarna var hans omdömen mycket positiva:

”Samarbetsvillig, lätt ridbar och energisk hingst. Skritten är taktfast och energisk. Traven är elastisk, energisk, och smidig med god bärighet och bra påskjut. Galoppen är luftig och elastisk med god bärighet.”

Under 2021 kom Monte Carlo trea i det Danska fyraårschampionatet, med 8,0 för trav, 8,5 för skritten, 9,0 för galoppen, 8,6 för ridbarhet och totalpoängen 89.60.

Blue Hors äger hälften av Monte Carlo och de andra delägarna är de kända holländska hingsthållarna Tim Coomans, Joop van Uytert och Nico Witte. Blue Hors Monte Carlo utbildas på Blue Hors och tjänstgör för avel på stuteriet.

Härstamning

icon/stallion

Monte Carlos härstamning Dream Boy – United – Jazz i kombination med en prestationsstark stolinje innehåller allt du kan önska dig. Fadern Dream Boy ( e Vivaldi – Ferro) går internationell Grand Prix med Hans-Peter Minderhoud på mästerskapsnivå. Morfar United är efter Krack C – Partout som båda två tävlade internationell Grand Prix med Anky van Grunsven. United själv gick Intermediaire I innan en skada satte stopp för karriären. Mormors far Jazz har gått Internationell Grand Prix med Tineke Bartels och Kirsten Becker. Jazz betraktas som en av världens mest inflytelserika fadershingstar i dressyraveln världen över.

Monte Carlo är uppfödd av den holländske uppfödaren W. Den Besten och kommer ur en suverän stolinje som har lämnat Grand Prix-hästar såsom Murdock efter Balzflug, Annette Ballerina efter Scandic, Bolero efter Johnson så väl som godkända hingstar som Joop TC efter Ravel och Son de Niro efter De Niro.

Monte Carlo är linjeavlad på de holländska elithingstarna Jazz och Krack C och kan därför tillföra nytt blod till de flesta tyska och svenska härstamningar. Samtidigt ligger Jazz så långt bak att Monte Carlo också kan användas på ston med det blodet. I tillägg passar Monte Carlo med sin korrekta typ och kraftfulla mekanik till moderna ston och förväntas ge mer påskjut i rörelserna.

BH Monte Carlo är godkänd i DWB och via ett-sto-licens i SWB och premierad i KWPN .

Filmer

icon/stallion
  • BH Monte Carlo