Bild 1 av 3

Bild 2 av 3

Bild 3 av 3

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Blue Hors
Födelseår

2008

Mankhöjd

169

Ägare

Blue Hors

Uppfödare

Jan Lamers

WFFS

Ej bärare

Kort om hingsten

Elithingst i Dansk Varmblod vid endast 9 års ålder! Nr 14 på FEI´s världsranking under 2020!

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Ej tillgänglig

Fryst sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Priser

icon/stallion

Fryst sperma

Språngavgift 4500 SEK
Avgift vid 70 dagars dräktighet 12000 SEK
Transportkostnad 2700 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

Prestationer

icon/stallion

Blue Hors Don Olymbrio premierades redan som 9-åring i DVH. Ur sin första årgång lämnade han tre premiehingstar. Sedan dess har framgångarna som avelshingst fortsatt, med både godkända hingstar och framgångsrika unghästar.

Blue Hors Don Olymbrio hade som åttaåring segrar och placeringar internationellt i lilla rundan och som nioåring debuterade han internationell Grand Prix med bland annat 73,5% i Grand Prix Special i Hagen. Blue Hors Don Olymbrio har med Daniel Bachmann Andersen i sadeln under 2019 övertygat med två vinster i s’Hertogenbosch, drygt 80% i kür i CHIO Aachen och dubbelseger under World Cup-tävlingarna i Herning i oktober 2019. Don Olymbrio gjorde 2021 tävlingsdebut som Nanna Skodborg Merralds partner och vann trestjärnig CDI GP och GP Special vid Blue Hors Dressyrfestival i Randbøl.

Avkommor

icon/stallion

BH Don Olymbrio blev redan som nioåring utnämnd till elithingst i Dansk Varmblod. Han är far till flera godkända söner, exempelvis premiehingsten UNO Don Olympic, Blue Hors Dreamline och Celle-hingsten D’Olympus.

Avkommorna har genom åren både varit högt bedömda på fölchampionat och eftertraktade på fölauktioner.

Många avkommor har utmärkt sig i unghästchampionaten och de äldsta avkommorna har etablerat sig väl i sporten. UNO Don Olympic har representerat Danmark vid UVM i Ermelo och har med sin ryttare Anna Zibrandtsen haft internationell framgång. Dottern Silhuet tävlar internationella klasser med den danska unga ryttaren Cecilie Hedegaard.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Jazz kräver ingen större presentation. Han finns i stammen hos många framgångsrika tävlingshästar och är en av de hingstar som gjort störst avtryck i dressyraveln. Morfar Ferro har lämnat över 45 Grand Prix hästar och ett stort antal godkända söner, bland annat Negro, Rousseau, Metall, Rhodium, Special D och Kennedy. Både Jazz och Ferro har tävlat på högsta nivå och representerat Holland vid flera mästerskap. Ferro var med i OS-laget som tog OS-silver 2000. Don Olymbrio kommer från en av Hollands främsta möderne.

Modern Olymbria är pref keur i KWPN och mormor Kilbria är pref elit. Från mödernet kommer flera godkända hingstar bland annat OO Seven och Voice som båda har tävlat Grand Prix. I stostammen finns även Grand Prix-hästarna Celiton, Kadans och Olympic Babria, som med Tineke Bartels var med och tog lag-silver vid OS 1996.

Filmer

icon/stallion
  • BH Don Olymbrio

  • BH Don Olymbrio - tävling

  • BH Don Olymbrio - kür

Läs mer...