Lövsta Horse Fitness – Lövsta Stuteris nya häst-gym!                

5 september 2019

Nu öppnar Lövsta Stuteri sitt nya häst-gym, Lövsta Horse Fitness, på Lövsta seminstation. Tillsammans med erfarna veterinärer har Lövsta Stuteri tagit fram konceptet för Lövsta Horse Fitness. Hit kan hästar komma som behöver proaktiv träning eller påskynda tillfrisknandet.

Lövsta Stuteris ambition är att genom Lövsta Horse Fitness kunna hjälpa hästar till ett friskare och mer hållbart liv genom proaktiv träning. Träningen på skrittband, vattenband eller spabadet passar för så väl prestationshöjande träning som friskvård samt skadeförebyggande för hästar.

Tillsammans med veterinärer har Lövsta Stuteri utvecklat konceptet för Lövsta Horse Fitness. Ulrika Lagerquist, veterinär på Brunmåla hästklinik, har varit med i utvecklingen och menar att hästar, precis som människor, också behöver gå på gym.

-”För att få en hållbar häst på lång sikt är det viktigt med rätt rehabilitering efter en skada. För att undvika att en skada uppstår så behöver kroppen vara stark och tränad inför den uppgift den ska genomföra. Vattenbandsträning kan vara ett mycket bra komplement till den vanliga träningen av en fullt fungerande häst. Precis som människor kan hästar gå på gym!” Ulrika Lagerquist, veterinär på Brunmåla Hästklinik.

Tinne Vilhemson-Silfvén, tycker att den här typen av träning är ett bra komplement till övrig träning.

-”Jag tror på helhetssynen – att hålla våra hästar vid god hälsa i kombination med balanserad ridträning och god veterinärvård. Vi har tillsammans med erfarna veterinärer tagit fram konceptet för Lövsta Horse Fitness och efter en tids arbete är vi nu glada över att kunna öppna vårt nya häst-gym!”

Nu går det bra att boka träningspass på Lövsta Horse Fitness. Fram till och med årskiftet 2019/2020 är det extra förmånliga priser på samtliga paket.

All träning och rehabilitering anpassas så att den blir optimal för varje enskild häst.

Läs mer om Lövsta Horse Fitness här, boka tid här.

Kommentarer inaktiverade.