Sankt Erik II kastrerad

28 februari 2019

Sankt Erik II, bruksprovsvinnaren i dressyr 2013, är kastrerad. Sankt Erik II har genom åren övertygat starkt med stora framgångar på tävlingsbanorna. Beslutet att kastrera honom är taget då intresset för honom som hingst, trots hans fina resultat, inte är större.

Sankt Erik II har fått ett antal högt bedömda föl. Vi ser mycket fram emot att få se de ännu unga avkommorna på treårstester och tävlingsbanor framöver. Sankt Erik II kommer från och med nu att kunna ägna sig heltid åt sin karriär som tävlingshäst, istället för att kombinera den med avelstjänst. Sankt Erik II har stor talang för de allra svåraste rörelserna, vilket gör att vi tror mycket på honom som Grand Prix-häst.

Det finns fryst sperma (FAI) från Sankt Erik II, vid intresse kontakta semin@lovstastuteri.com.

Foto: Sara Hellner

Kommentarer inaktiverade.