Lövsta Stuteris hingst El Barone 111 tas ur bruksprovet

27 februari 2019

På grund av ett missförstånd gällande detaljregelverket om skoning kommer tyvärr inte prestationshingsten El Barone 111 (Emerald – Libero H) att starta bruksprovet. Detta beslut är taget med hänsyn av hästens välbefinnande.

Den 7-åriga El Barone 111 har senaste tiden gått med ringskor och sulor fram. Enligt detaljregelverket måste hästen ha öppna skor för att få lov att starta.

Han är stationerad i Belgien hos Lövstas samarbetspartner Roshoeve och kom direkt därifrån till bruksprovet. Väl framme på bruksprovet insåg vi att hästen skulle behöva skos om. Därför väljer Lövsta att ta honom ur provet hellre än att på dagen sko om en tävlingshäst på den här nivån, det är inte bra för hästen och ger en ökad skaderisk.

El Barone 111 ligger i topp i sin årskull i Belgien och i den belgiska hingstserien Pavo Cup.

Planen har hela tiden varit att han ska vara baserad i Belgien men att kunna förse Sverige med färsk semin. Vi hoppas kunna erbjuda honom på ett sto licens till de svenska uppfödarna.

Kommentarer inaktiverade.