Tinne och Anton dansade fram på Friends Arena

2 december 2018

En av höjdpunkterna under Sweden International Horse Show är Saab Top 10 och stora delar av världseliten var på plats på Friends Arena för att rida om totalt 2,5 miljoner kronor i prispengar.

Tio ekipage får starta prestigefyllda Saab Top 10 Dressage och Tinne Vilhelmsson Silfvén tillsammans med Don Auriello var ett av de inbjudna ekipagen. Konkurrensen var stenhård i form av hela det svenska VM- laget samt några av världens absolut bästa internationella ryttare med tyska superstjärnan Isabell Werth i spetsen.

Stämningen i arenan var på topp när söndagens Grand Prix kür gick av stapeln i en näst intill fullsatt arena. Tinne som rider sin kür till tonerna av The Beach Boys låt Good Vibrations visade upp ett program med mycket hög svårighetsgrad där det händer saker hela tiden. Ekipaget dansade fram på banan och levererade en fantastisk ritt till publikens jubel.

– Publiken på Friends är verkligen helt fantastisk och känslan inne på banan var jättebra! Det var bara att följa med i musiken och ha kul därinne idag, säger Tinne.

Favoriten Isabell Werth tog hand om segern för tredje året i rad med sin fina Weihegold Old. Andraplatsen i klassen gick till svenska landslagskollegan Patrik Kittel som slog till och satte nytt svenskt rekord. Det blev tyskt igen på tredje- och fjärdeplatsen genom Dorothee Schneider och Helen Langehanenberg.

Tinne och Anton belönades med 82,720 procent av domarna som räckte till en fin femteplats i klassen. Inte mindre än sju ryttare fick över 80 procent och det visar verkligen på hur hög klass det var på dagens startfält.

-Vi var verkligen ett med varandra idag. Den här küren är helt fantastiskt fin att rida. Det är som att ta med åskådarna på en resa, en historia med musik och handling. Idag kändes det som om alla i arenan var med på färden, säger Tinne efter ritten.

Nu väntar lite välförtjänt vila för Anton innan det är dags att flyga till USA där ekipaget kommer att fortsätta säsongen med siktet inställt på att kvala till vårens världscupfinal på hemmaplan i Göteborg.

Foto: Jenny Johansson

Kommentarer inaktiverade.