Crown Z till Lövsta Stuteri

1 januari 2018

Crown sportfoto_940Foto: Sportfoto

Nu finns möjligheten för svenska stoägare att få tillgång till en topphingst på plats i Sverige! Den mycket välmeriterade Crown Z med otrolig prestationshärstamning, kommer under seminsäsongen 2018 att vara stationerad på Lövsta Seminstation.

Crown Z är fadershingst till ett stort antal svårklasshästar men har också själv tävlats framgångsrikt på högsta nivå med både Christian Ahlmann och Judy-Ann Melchior i sadeln. Han har visat sin mycket goda förärvning genom de otaliga avkommor som presterar på tävlingsbanorna upp till och med femstjärnig Grand Prix och världscupen i hoppning.

Härstamningen är guldkantad, en ren prestationsstam. Fadern Carthago Z startade med Jos Lansink i sadeln OS 1996 i Atlanta och 2000 i Sydney. Den för alla välkända legendaren Ratina Z är mor till Crown Z, som är en av fyra godkända bröder. Comme il Faut (tävlas av Marcus Ehning), Rex Z (riden av Jos Lansink) och Treasure Z (med Mohamed Medhat som ryttare) är de tre halvbröderna till Crown Z. Ratina Z har haft en osannolik karriär, med bland annat flera OS- och VM-medaljer med både Piet Rajmakers och Ludger Beerbaum i sadeln.

Genom ett unikt samarbete med Stuteri Zangersheide kommer Crown Z att stå stationerad på Lövsta Seminstation under säsongen 2018. Han presenteras närmare för de svenska stoägarna under vårens hingstvisningar. Seminbeställningar tas emot från och med 18-04-04. För de stoägare som vill vända sig med sitt sto till Lövsta Seminstation öppnar stationen 18-04-16. Crown Z finns tillgänglig att söka som hingst till ditt prestationssto inom projektet Lövsta Star.

– Crown Z är en hingst med förstklassig härstamning och kommer passa utmärkt i modern svensk avel. Under 80- och 90-talet gjorde Zangersheides hingstar succé i Sverige via Ralme Z, Alladin Z, Robin Z och Almeto Z, säger Jens Fredricson, avelsrådgivare på Lövsta Stuteri. Han förtydligar sedan: – Det gör att jag tror att Crown Z kommer vara en stor tillgång för svensk hopphästavel 2018!

Kommentarer inaktiverade.