Årspremiär på tävlingsbanan för Sankt Erik II 1265

24 april 2017

sankterikII_572I helgen fick Sankt Erik II 1265 komma ut på tävlingsbanorna igen i årspremiären på Lidköpings ridklubb i samband med deras vårdressyr. Det resulterade i en fin andraplats i St Georg på fredagen och debut i Intermediaire I på söndagen.

I sadeln hade han, som vanligt, Caroline Darcourt och ekipaget var nöjda över att vara igång med tävlingssäsongen.
– I St Georg var han verkligen jättefin. Det var roligt att få tävla honom igen. Vi hade några små onödiga missar, men på det hela taget var han väldigt ridbar och han känns mycket starkare jämfört med förra året, säger Caroline.
Hon fortsätter:
– Erik tyckte att det var härligt att få tävla. Han blev liksom helt trygg när han kom in i St George och såg att det var publik på läktarna. Det kändes som att han tänkte ”Aaaah, de är här för mig. Vad kul.”
Resultatet blev 68.947 % och en andraplats.

På söndagen gjorde de nästa start och ett kliv upp i klasserna.
– Vi debuterade Intermediaire I på söndagen och då var han lite hetare och vi fick en del kommunikationsmissar. Vi hade några djupdykningar i protokollet, men det var på de lätta momenten och jag är väldigt nöjd med hur han klarade svårigheterna. Han fick helt klart godkänt i sin debut, säger Caroline.
Procenten landade på 65.004 %, men med potential till mycket högre siffror.
– Det var väldigt roligt att tävla, men det var svårt att komma i den här uniformen med min nya kropp, skrattar Caroline som är gravid med andra barnet.

Kommentarer inaktiverade.