Nu börjar resan för Lövsta Star-stona!

20 april 2017

Det har varit stort intresse för satsningen Lövsta Star där målet är att få fram morgondagens topphästar. Vi har pratat med ägarna till två av stona som ska vara med i Lövsta Star, Chipotle HH och Ichi, om deras tankar kring resan som startar nu.

chipotle572

Chipotle HH (stofam 5) var andrahäst hos Niklas Jonsson tidigare, med starter upp till 1.60 på meritlistan. Nu väntar nya karriären, som mamma. Foto: Privat.

Chipotle HH är ett 13-årigt sto e. Quite Easy – Robin Z, som har tävlat internationellt med tidigare ryttaren Niklas Jonsson. Nu väntar en ny karriär, som avelssto hos Annelie Lundkvist, som driver Stall Steninge by och som också är reporter på Hippson.
– Vi håller på med småskalig avel och det här är vårt första rena avelssto, berättar Annelie.
Hon fortsätter:
– För oss var det väldigt viktigt att hitta ett riktigt bra sto och fick tips om Chipotle HH. En vecka efter att vi köpt henne fick vi reda på projektet Lövsta Star och då kände vi; vad bra – då är vi inne på rätt spår. Vi har valt Karmel van de Watering till henne. Eftersom jag aldrig ridit hästen, bara sett henne tävla, så frågade jag Niklas vad han tyckte var hennes svagheter och styrkor. Sen frågade jag Jens vilken Lövsta-hingst som skulle kunna passa och valet blev ganska enkelt. Karmels ridbarhet kommer förhoppningsvis komplettera henne. Hon har ett stort scope och ett stort hjärta, men också ett tufft huvud efter pappa, säger Annelie.

ichi572

Sandra Dahlin och Ichi tog hem segern i det första kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage 2017. Ichi har redan två avkommor via embryotransfer och i år blir det en tredje, e. Van Vivaldi 1286. Foto: Malin Larsson.

Chipotle HH kommer att bära fölet själv, men flera av stona som ingår i satsningen kommer att bli mammor via embryotransfer. Bland dem finns vårt andra sto, dressyrstoet Ichi, som just nu skördar stora framgångar på tävlingsbanorna upp till Intermediaire II. Tillsammans med ryttaren Sandra Dahlin vann de till exempel det första kvalet i årets upplaga av Lövsta Future Challenge Dressage. Nästa omgång går till helgen, i Lidköping, och även där står ekipaget på startlinjen. Ichi är elva år gammal, e. Bocelli – Donnerschlag.
– Ichi har en väldigt bra skalle, hon ger allt hon har och hon har inga direkt svagheter utan är väldigt jämn i alla moment. Vi har varit inne på att göra fler avkommor, säger Sandra och berättar att de har två avkommor efter henne redan, en tvååring och en åring. Egentligen hade de tänkt göra ett uppehåll på något år.
– Det blir lite många hästar hemma annars, skrattar Sandra. Men när nu det här projektet dök upp så kändes det roligt att passa på. Vi har en avkomma efter Van Vivaldi redan och det blir Van Vivaldi i år också.

Följ Ichi och Chipotle HH och några av de övriga stona på instagram under hashtagen #LVSThelaresan. Vi kommer kontinuerligt att göra uppdateringar även på facebook och hemsidan.
För frågor kring projektet, kontakta Lövsta Seminstation på semin@lovstastuteri.com

Kommentarer inaktiverade.