”Samarbetet fortsätter, i en nygammal form” – Lövsta Stuteri och PS Flyinge and Partners går skilda vägar

13 juni 2016

malin_flyinge

Malin Cohlin tar emot pris för Lövstas nygodkända hingstar under bruksprovet 2016. Foto: Magnus Cohlin

Lövsta Stuteri avslutar nu sitt engagemang i PS Flyinge and Partners och säljer av sitt delägarskap till de andra delägarna, Paul Schockemöhle och IB Kirk.
– Vår egen verksamhet har vuxit enormt bara de senaste två säsongerna och vi vill lägga fullt fokus på den, säger Malin Cohlin, chef för Lövsta Stuteri och Seminstation.
Det var i början av 2012 som Lövsta Stuteri fick förfrågan om ett samarbete med Paul Shockemöhle och IB Kirk för att rädda kvar aveln på Flyinge i det nybildade bolaget PS Flyinge and Partners.
– Vi såg det som en enastående möjlighet att tillsammans med några av Europas främsta hingsthållare kunna rädda det kulturarv som hingstverksamheten på Flyinge är. Flyinge har varit ett nav i svensk avel sedan 1100-talet och det har varit en ynnest att få vara med om att bevara det, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri.

Samarbetet har pågått i fyra år, men nu skiljs parterna åt.
– Förra året hade vi en oerhört bra säsong med 300 ston som kom till oss på Lövsta Seminstation för betäckning. Verksamheten har utvecklats väldigt mycket och kräver vårt fulla fokus, säger Malin Cohlin, chef på Lövsta Seminstation.
– Vi kommer fortfarande vara agent för Schockemöhles hingstar och ha dem i vårt hingstprogram, så man kan säga att samarbetet fortsätter i en nygammal form, säger Malin Cohlin.

Helena Torstensson, som är chef på PS Flyinge och Partners säger:
– Sedan vi startade samarbetet för 4 år sedan har det varit en intressant och spännande resa och det har varit en uppstart på något nytt i svensk avel. Jag tycker att PS Flyinge & Partners har gjort mycket bra för svensk avel både hingstmässigt och veterinärtekniskt. Samarbetet kommer fortsätta men det kommer se ut på ett annat sätt.

Kommentarer inaktiverade.