Sankt Erik II trea i Champion of the Winners

28 november 2015

carro_erik_friends_2Caroline Darcourt och Sankt Erik II gick in för första gången i Friends Arena i klasen Champion of the Winners. Det blev 83.600 procent och tredjeplats och Carro är mer än nöjd med sin tävlingskompis.
– Erik är en otrolig tävlingshäst. Han är bara sex år gammal och så otroligt cool, säger hon.

Caroline har ridit Sankt Erik II sedan tidigt i våras och tillsammans har de bland annat deltagit på unghäst-VM i Verden i somras. I Champion of the Winners i Friends under fredagen gjorde de en mjuk och fin ritt. Caroline har bara gott att säga om hingsten.
– Jag tycker att han var superduktig! Det är första gången han går in på en sådan här arena och han är jättecool. Det går ju inte att förbereda dem på något sådant här, men han gör det jättebra. Erik är en härlig tävlingshäst, som alltid vill göra sitt bästa för ryttaren. När vi kommer in på banan är han hundra procent fokuserad på mig, säger Carro.

Carro_Erik_friends_arevarv

Mycket publik, applåder och enorma LED-skärmar bekom honom inte alls.
– Friends är ju inte en vanlig tävling direkt, eftersom det är så mycket show också och då blir det lite speciellt även bakom kulisserna, säger Carro.
Nu blir det en liten paus för Sankt Erik II innan de drar igång träningen igen för att sikta på de större uppgifterna.

Foto: Magnus Olausson/Lövsta Stuteri

Kommentarer inaktiverade.