Fina placeringar för Sankt Erik II och Mr Bojangle

4 oktober 2015

Det blev ett lyckosamt Svenskt Avels- och sportchampionat för Lövsta Stuteri. I treårschampionatet blev unghingsten Mr Bojangle (e. Benetton Dream FRH) fyra och i sexårschampionatet knep Sankt Erik II andraplatsen.

Untitled-1
Mr Bojangle är bara tre, men tog tävlandet med ro. Tillsammans med Angelica Byström blev han fyra i treårschampionatet.

Treårshingsten Mr Bojangle (e. Benetton Dream FRH – Wittinger)köptes till Lövsta Stuteri som tvååring. Avelschampionatet är hingstens första större start och han klarade av det galant, fint riden av Angelica Byström. Treårschampionatet avgjordes i lördags och Mr Bojangle slutade på en fjärdeplats och 85,6%. Domarna framhöll framför allt hans fina typ och tre bra gångarter.
– Han skötte sig extremt bra och får en tia på uppförandet hela veckan. Han är trots allt bara tre, men han har varit supercool och gick sitt absolut bästa igår. Domarna sa också att han har en härlig mjukhet och rör sig lätt alla tre gångarter med härlig schwung, säger Caroline Darcourt.

IMG_1219
Det blev en andraplats i finalen i sexårschampionatet på Flyinge på söndagen för Caroline Darcourt och Sankt Erik II.

Sankt Erik II (e. Johnson-Weltmeyer, uppf Forty Invest AB, äg Erik Strömqvist) och Caroline Darcourt landade på en sjundeplats i kvalet tidigare under veckan, men klättrade flera placeringar i själva finalen och slutade på en fin andraplats och 85.000%. Det var framför allt hingstens fina trav och lösgjordheten som föll domarna i smaken. Omdömet löd att det är en väldigt charmerande häst, med självbärig galopp och att han är välriden.
– Jag kände att jag var tvungen att sätta alla bytena i finalen eftersom vi hade en liten miss i kvalet och det gjorde vi. Han växer med uppgiften och jag kände redan när vi red upp mot första halten att han var med mig. Jag hade jättefin ridkänsla, han gick super och det var väldigt kul att domarna belönade det, säger Caroline.

Det har varit en något annorlunda vecka på jobbet för Caroline.
– Jag kom direkt från New York så bara det var en ovanlig start på veckan. Erik har skött sig extremt bra hela veckan. Det blev en lång vecka med ett stort glapp eftersom jag bara hade en häst med mig. Men vi är väldigt nöjda att få åka hem nu, med de här två fina hästarna i lastbilen, avslutar hon.

 

Kommentarer inaktiverade.