SegerhPhoto: Petra Kerschbaum

Lövsta Stuteri har förvärvat segerhingsten vid premieringen i Oldenburg! Han är e. Belantis DSP – Sir Tender – Welton (f. 2015, uppfödare Angelika Krause).

Belantis DSP är efter Lövsta Stuteris Benetton Dream FRH 1301. Belantis DSP var bland annat 2014 fjärdeplacerad på unghäst-VM med 9,26 poäng och 2015 silvermedaljör med finalpoängen 9,5. Han tävlas sedan 2016 framgångsrikt av Isabell Werth.

Segerhingsten efter Belantis DSP har stora kvalitéer, som kommer att komma till sin rätt både i avel och sport. Härstamningen är ett mycket bra tillskott till både svensk och internationell avel, som till stor del domineras av S- och D-blod.

Video på segerhingsten:

 

 

 

Läs mer

Heartbeat-hopp_940

Lövsta Stuteri inleder ett samarbete med Zangersheide och den populäre avelshingsten Heartbeat 1334 stationeras där under säsongen 2018. Zangersheide har en mycket framgångsrik internationell hopphästavel, där Heartbeat 1334 är ett eftertraktat tillskott.

Heartbeat har varit en topprankad fadershingst de senaste åren och 2016 utnämnde SWB honom till årets utmanarhingst för sin lovande start i avelskarriären och för sina talangfulla avkommor. 2017 kunde vi se flera av hingstens framgångsrika avkommor under både UVM i hoppning och Breeders Trophy. På de internationella arenorna har han redan gjort sig ett namn som fadershingst till ett antal högpresterande tävlingshästar där t.ex. Main Road riden av Shane Sweetnam är en av dem som utmärker sig.

Den europeiska efterfrågan på Heartbeats semin har under de senaste åren varit mycket stor och Lövsta Stuteri är stolta över att nu inleda ett samarbete med det anrika stuteriet Zangersheide.  Zangersheide har en professionell verksamhet och kommer att kunna erbjuda semin över hela Europa. Heartbeat, som har en mycket god seminkvalitet, kommer att finnas tillgänglig via TAI och FAI i Sverige under 2018.

– Det blir spännande att se vad Heartbeat kan tillföra på ett internationellt stomaterial, samtidigt som det känns skönt att veta att han kommer tillbaka till Sverige, säger Jens Fredricson, avelsrådgivare på Lövsta Stuteri.

Heartbeat var under 2016 den mest använda hingsten i Sverige med 171 ston, med hela 92% i dräktighet. I år är han den fjärde mest använda hopphingsten och har haft 125 ston, med en dräktighet på 84%. Lövsta Stuteri är mycket glada att se att Heartbeats framgångar som fadershingst är erkänt bland flera större förbund i Europa. Beslutet att placera honom på Zangersheide en säsong är för att tillgodose den stora efterfrågan på semin från Heartbeat som finns utomlands.

Läs mer

Chip Annelie hemsidaFotot på Annelie Eriksson och Chipotle HH är taget av Maria Oscarius.

Satsningen Lövsta Star, med målet att få fram morgondagens topphästar, har haft ett första mycket framgångsrikt år. Många riktigt fina ston sökte till satsningen och dräktighetsresultatet för alla ston är strax under 90%. Vi skrev i våras om två av stona som ska vara med i Lövsta Star, Chipotle HH och Ichi, här kommer en avstämning under dräktigheten.

Läs mer

UtopiaPå fotot Utopia, e. Flambeau 1313. Annonsen hittar du i fölmarknaden.

Annonserna delas på Hippson Market för att nå ännu fler potentiella köpare. Du som har en avkomma efter en Lövsta-hingst är välkommen att lägga ut din saluannons på vår fölmarknad.

Nedan följer lite riktlinjer för dig som annonsör.

  • Annonsen behöver innehålla kontaktinformation till dig, gärna både mail och telefonnr
  • Kom ihåg att meddela oss om något ska ändras, till exempel pris, kontaktuppgifter, eller om hästen blir såld.
  • Annonsen får ligga kvar på sidan som längst till 30/4-2018, därefter gör vi plats för nya föl.

Vill du ändra något i annonsen kontakta olivia@lovstastuteri.com. Om du inte vill ha din annons kopplad till Hippson Market måste du meddela detta snarast.

Du hittar annonserna i vår fölmarknad på www.hippsonmarket.se

Läs mer

Manne1_940Bruksprovsvinnaren Ironman H 1351 (f. 2013, e. Bordeaux – Rousseau – Jazz, äg. Ucas AB, uppf. J.A.M Hurkmans) är den mest använda dressyrstammade hingsten i Sverige under betäckningssäsongen 2017. I den officiella statistiken fram till och med 19 oktober har han 131 ston med 88% dräktighet (fyra totalt i den sammanslagna listan med både hopp- och gångartshingstar).

Totalt har Lövsta Stuteri fyra hingstar med på topp tio-listan (både hopp- och dressyrstammade hingstar). På andra plats återfinns välstammade hopphingsten Crusader Ice 1357 med 146 ston (85% dräktighet), på femteplats Heartbeat 1334 med 125 ston och den tionde mest använde hingsten var Van Vivaldi 1286 med totalt 97 ston.

Se statistiken fram till och med 19 oktober här;
http://swb.org/nyheter/positiv-trend-haller-sig-mr-vain-gj-swb-topp/

Läs mer