Vi ser miljö- och hållbarhet som en kulturfråga byggd på goda miljöinitiativ och god kommunikation. Av den anledningen känns det naturligt att slå ihop vårt kommunikations- och miljöarbete i en och samma tjänst. Tycker du om att bygga varumärke, skriva tonsäkert, skapa och publicera engagerande innehåll i digitala kanaler, utveckla marknadsföring, jobba med WordPress, göra enklare grafisk design och samtidigt arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor? Är du dessutom hästkunnig, vilket är ett krav, då är det här sannolikt drömjobbet för dig!

Om Lövsta Stuteri

Lövsta Stuteri är en verksamhet som vill göra skillnad och förbättra svensk ridsport. Det gör vi genom att utbilda och tävla hästar av högsta kvalitet inom dressyr och hoppning samt genom att satsa på unga lovande ryttare. Vi gör det också genom vårt avelsarbete med hingstar i världsklass som ska tillföra Sverige fler kvalitetshästar. Vi strävar efter att vara en internationell förebild inom hästnäringen, inte minst vad gäller miljöarbete och horsemanship. Verksamheten består idag av cirka 40 tvåbenta medarbetare och många fyrbenta.

Om rollen

I rollen ansvarar du för extern likväl som intern kommunikation, PR, marknadsföring och varumärke. Du kommer att skriva för alla kanaler, både analoga och digitala, till exempel pressmeddelanden, artiklar, hemsida, sociala medier, tal och trycksaker.

Du hittar nyhetsvinklar och initierar kommunikationsaktiviteter, digitala såväl som analoga. Du hanterar mediakontakter, ger underlag och stöttar vid intervjuer och skriver Q&A. Du utvecklar PR-content, utvecklar och förvaltar webbplatser, hanterar publiceringsverktyg t ex WordPress, sökordsoptimering, Google analytics och andra relevanta webbanalysverktyg.

Du anpassar budskap till olika målgrupper och skriver stilsäkert med varumärkestrogen ton. Du skriver internkommunikation som t ex nyhetsbrev, HR-, miljö- och hållbarhetsdokument. Du driver projekt från ax till limpa i samarbete med andra, men även självständigt. Du tar fram kommunikationsplaner, likväl som du tar uppkomna operativa uppgifter.

Du ansvarar för mingel, events, goodiebags, rosetter, fixar priser, inbjudningslistor, biljetter till events, miljösatsningar och stöttar i arbetet med profilkläder. Du gör enklare layout i photoshop och Illustrator eller InDesign samt enklare produktion och redigering av rörligt material. Du håller i projekt såsom uppdatering av logotyp, grafisk profil, stationary.
Du gör Power points och Excelfiler. Du korrekturläser, skapar bildbank, bevakar press och skapar pressarkiv.

Som världens första stuteri- och träningsanläggning blev Lövsta Stuteri år 2011 ISO-certifierat enligt 14001. Som ansvarig för miljö- och hållbarhetsarbetet ansvarar du för att öka verksamhetens miljöprestanda samt att sammanställa och redovisa miljöprestandan enligt ISO-certifieringen och miljöledningssystemet.

Du inspirerar och motiverar alla medarbetare till att arbeta miljövänligt och leder vår miljötävling Lövsta Environmental Awards för att främja nya kreativa miljöidéer. Du tar fram miljömål, handlingsplan och utvärderar tidigare års miljömål. Du håller i vår klimatkompensationssatsning. Du driver och följer upp miljöarbetet med berörda inom olika delar av verksamheten. Du ansvarar för intern och extern miljörevision, du för statistik och tar även en del enklare praktiska prover.

Personlighet och kvalifikationer

Personlighet: Vi söker en doer med stark motor som gillar att vara operativ och som har en entreprenöriell ådra. Vi behöver en kreativ problemlösare som är prestigelös, flexibel och som tycker om att bidra till en stark gemenskap där vi tillsammans når våra mål. Du är social, en sann inspiratör och relationsbyggare. Du är dessutom mycket noggrann och en god administratör.

Kvalifikationer: För kommunikationsarbetet behöver du ha minst 1-2 års erfarenhet av liknande uppgifter. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor och/eller ISO-certifiering är det meriterande, men inget krav. Vi vill dock att du har ett starkt intresse för att jobba med miljöfrågorna. Eftersom vi även arbetar i en internationell kontext är det avgörande att du talar och skriver god engelska (även om vi ibland lägger ut uppdrag på översättare). Hästintresse och hästkunnande är ett absolut krav, gärna med erfarenhet av tävling och ett intresse för avel.

Om tjänsten

Tjänsten är en heltidstjänst med 6 månaders provanställning placerad på Lövsta Stuteri i Upplands Väsby. Du delar din arbetsplats med tvåbenta och fyrbenta kollegor med meriter ända upp till OS-nivå. Här är city-trafiken utbytt mot gnäggningar och fridfull natur, endast 15 minuters promenad från pendeltågsstationen.

Rollen rapporterar till verksamhetschefen som du jobbar tätt med.

Läs mer om oss här

Om du tycker att det här låter intressant, sök tjänsten redan idag. Tjänsten ska tillsättas omgående, intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag 14 december 2018. Välkommen att skicka in din ansökan med cv, personligt brev och arbetsprover till ulrika@lovstastuteri.com

Läs mer

En av höjdpunkterna under Sweden International Horse Show är Saab Top 10 och stora delar av världseliten var på plats på Friends Arena för att rida om totalt 2,5 miljoner kronor i prispengar.

Läs mer


Under årets Ryttargala, som gick av stapeln 28 november, delades som sig bör ett antal priser ut till personer och hästar som på olika sätt varit framstående under 2018. Lövstas Josefine Ander, Tinnes hästskötare, var nominerad i kategorin ”Årets hästskötare”.

Utdrag ur nomineringen; ”Alla borde ha en Jossan i sitt stall! Då blir det både ordning, framgång och dessutom himla kul. Det kan dressyrryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén intyga. Hoppryttaren och unghästutbildaren ”Jossan” från Åkersberga började sin praktik på Lövsta Stuteri. Idag är hon Tinnes trygghet och hästskötaren som har stenkoll på praktiskt taget a l l t. Jossan är noggrann, lösningsorienterad och sätter alltid hästarna främst. En kul och klok klippa och en hästskötare i världsklass, vars härliga attityd och positiva energi ger kraft åt hela laget.”

Josefine tilldelades under högtidliga former på Grand Hotel i Stockholm priset till årets hästskötare. Juryns val av vinnare var lika klockrent som beskrivningen av Jossan i nomineringen. Mycket välförtjänt enligt alla kollegor, både två och fyrbenta!

Tinne berättar om Jossan att hon är en helt fantastisk person som klarar allt och avslutar med orden;
-Jag är så lyckligt lottad som har Jossan i mitt team!

Läs mer

 

Lövsta-ekipaget Stella Röhlcke på det 10-åriga stoet Delina (e. Verdi – Cantos, uppf. Stal van de Berg, äg. Lövsta Stuteri) vann SM-guld för Young Riders i Helsingborg idag.

Med en nolla med sig från kval 1 tog de sig an en ganska teknisk 145-bana felfritt på hinder, men med ett nesligt tidsfel. Ingen av de kvarstående ekipagen lyckades ta sig runt banan utan nedslag, så det blev en rafflande omhoppning om guldet mellan Stella och en ryttare som hade ett tidsfel med sig från första kvalet. Till vardags är Stella baserad i Holland hos Stall van der Vleuten.

 

Läs mer

Den klättring på FEI´s världsranking för dressyren som Tinne har gjort med Don Auriello, ”Anton”, har uppmärksammats rejält.

Här läser du Kim C Lundins artikel för Ridenews om avancemanget. Artikeln är passande nog rubriksatt med ”Topp-10 veteranen klättrar igen”.

Foto: Sara Hellner

 

Läs mer