Van Vivaldi 1286 och Benetton Dream FRH 1301 har fått sina avelsvärdebokstäver höjda till A. I början av varje år går avelsnämnden i SWB (Swedish Warmblood Association) igenom förärvningen för alla hingstar som verkar och verkat i SWB-aveln. De hingstar som visat förärvning över genomsnittet belönas med höjd avelsvärdebokstav. Besluten grundas på hur hingsten förärvt sig i SWB-aveln och inte på utlandsfödda avkommor och hänsyn tas till vilket stomaterial hingsten fått. Läs gärna mer om avelsvärdebokstäver här.

Benetton Dream FRH 1301
Benetton Dream tilldelas A främst baserat på avkommornas goda resultat vid unghästbedömningar. De
äldsta SWB-avkommorna är födda 2015. Benetton Dream har 45 SWB-avkommor bedömda vid SWBs
unghästbedömningar och avkommor som deltagit vid SWBs unghästfinaler. Hans avelsindex för dressyr är 145. Läs gärna mer om Benetton Dream FRH här.

Van Vivaldi 1286
Van Vivaldi tilldelas A främst baserat på avkommornas goda resultat vid SWBs unghästbedömningar. De
äldsta SWB-avkommorna är födda 2014. Fram t.o.m. 6:e oktober 2019 har 2 SWB-avkommor placerat sig i dressyrtävling på minst regional nivå. Han har också avkommor som deltagit vid SWBs unghästfinaler i dressyr. Van Vivaldi har 31 SWB-avkommor bedömda vid SWBs unghästbedömningar. Hans avelsindex för dressyr är 149. Läs gärna mer om Van Vivaldi här.

Foto på Van Vivaldi: Sara Hellner

Läs mer

Det är den femte tävlingsveckan i Wellington, Florida, och flera av stallets förmågor fick återigen chansen att visa upp sig för den amerikanska publiken. Talangfulla Bon Coeur 1389 och Caroline Darcourt fortsätter att imponera och tog hem andraplatsen i torsdagens internationella CD1I* FEI Prix St Georges-klass.

Bon Coeur 1389 och Caroline Darcourts tveklöst goda form har inte gått någon förbi. Under torsdagseftermiddagen, svensk tid, tog de sin fjärde placering för säsongen i Wellington. Ekipaget gjorde en fantastisk fin ritt och domarna belönade dem med hela 72,745%, vilket gav dem en andraplats i CD1I* FEI Prix St Georges-klassen. Med endast 0,147% blev de slagna av amerikanen Günter Siedel med Beltano, som tog hem segern på 72,892%.

—Bon Coeur är enormt duktig! Han fortsätter att imponera och blev tvåa idag med minsta möjliga marginal. Det är helt fantastiskt att få möjligheten att rida en häst med så mycket talang! berättar Caroline efter ritten.

Sankt Erik II, som blir allt säkrare för varje start i USA, gjorde även han en fin runda tillsammans med Caroline i den nationella Grand Prix-klassen under torsdagen. Sist ut för dagen var rutinerade Paridon Magi och Caroline Darcourt som även de gjorde bra ifrån sig i World Cup Grand Prix’n, natten till fredag svensk tid.

Läs mer

Helsingborgs Fältrittklubb

Vi kommer att visa hingstar ur Lövsta Stuteris program den 5 april kl. 14.00 på Helsingborgs Fältrittklubb. Passa på att se hingstar i världsklass denna söndagseftermiddag. Ett antal hingstar från Blue Hors visas under hingstvisningen i Helsingborg tillsammans med övriga hingstar i programmet.

Ta med dina vänner, vi bjuder på fika samt goodiebags från våra samarbetspartners.

Vi behöver din anmälan så snart som möjligt. Anmäl dig och antal personer senast den 27 mars här.

Väl mött i Helsingborg!

Lövsta Seminstation

Lövsta Stuteris hingstprogram presenteras på Lövsta Seminstation söndag den 19 April kl. 14.00. Kom och spendera eftermiddagen med oss, vi bjuder på ekologiskt fika och goodiebags.

Passa på att se fina hingstar och fråga våra experter om råd och få svar på dina frågor om de olika hingstarna.

Vi behöver din anmälan innan den 10 april för att förbereda fika till visningen. Samåk gärna då vi har begränsat mer parkeringsplatser. Anmäl dig här. 

Vi ser fram emot att se dig på Lövsta Seminstation!

Läs mer

Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt är på plats med flera av stallets unga talanger för att delta i helgens tävlingar i Wellington, Florida. Natten till lördag, svensk tid, visade stjärnan Bon Coeur 1389 återigen upp sin enorma potential och vann, tillsammans med Caroline, kvällens internationella CD1I* Prix St. Georges-klass.

Bon Coeur 1389 och Caroline fortsätter att visa den amerikanska publiken och det internationella motståndet, att de är ett ekipage att räkna med. Domarna belönade dem med oslagbara 72,882%, och besegrade därmed amerikanen Günter Seidel med Beltano, som slutade på en andraplats med 71,324%.

— BC är helt underbar, han ger mig en fantastisk känsla! Vi är så stolta över honom. säger Caroline.

Caroline hade även fina framgångar med erfarne Paridon Magi och under torsdagen knep de en femteplats i World Cup Grand Prix’n. Sent natten till lördagen var det dags för küren, där slutade ekipaget på en sjundeplats i det femton ekipage starka internationella startfältet. Sankt Erik II fick även han testa formen med Caroline i sadeln och under torsdagen placerade sig ekipaget i den nationella Grand Prix-klassen.

Tinne hade med sig sin Esperance, de passade på att inleda tävlingshelgen med att vinna den nationella Intermediare II-klassen under torsdagen. Tinnes nya förmåga, Lord Django, fick även han känna på den amerikanska atmosfären och med 71,912% slutade de på en tredjeplats i fredagsförmiddagens nationella Intermediare II-klass.

Det blir Tinne och Etoine som får avsluta tävlingshelgen, som rider den internationella CDI3* Grand Prix Special natten till söndag, svensk tid.

Läs mer

Kannan har gått bort

24 januari 2020

Kannan (e. Voltaire – Nimmerdor) var en av världens främsta avelshingstar och har själv tävlat på högsta nivå. Han har nu avlidit, 28 år gammal. Kannan somnade in stillsamt i stallet och lämnar efter sig otaliga tävlingshästar på högsta nivå.

Kannan finns tillgänglig via fryst sperma i Lövstas hingstprogram. Du kan läsa mer om honom här.

Läs mer