Efter gårdagens seger i Intermédiare II-klassen var det dags för Tinne och Van Vivaldi 1286 att ladda om inför söndagens Lövsta Future Challenge-kval för de Unga Grand Prix hästarna. Det var inga problem för Tinne och Van Vivaldi 1286, som red hem sin andra seger för helgen under söndagsförmiddagen på Flyinge. 

I strålande höstväder var det dags för de 13 ekipagen att göra upp i Lövsta Future Challenge kval för de Unga Grand Prix hästarna. Tinne och Van Vivaldi 1286 belönades även idag med höga poäng för den ökade traven och galoppen från domarna, vilket resulterade i oslagbara procenten 71,667%. Tinne och Van Vivaldi har sedan tidigare med sig 40 poäng efter sin seger på Grevagården i augusti, dagens seger ger även den 40 poäng. Ekipaget har nu totalt 80 poäng, vilket betyder att de ligger på en andraplats i Lövsta Future Challenge rankinglista.

—”Valdi var fin idag, det är väldigt roligt att tävla för att han vill så mycket. Jag är nöjd med vår runda idag och jag fick en fin känsla inne på banan!” säger Tinne efter ritten.

Nu siktar de på att rida Lövsta Future Challenge nästa kvaltävling som går av stapeln den 24-25 oktober på Lidköpings ridklubb.

Här går det att se Lövsta Future Challenge poängtabell.

Foto: Roland Thunholm

Läs mer

Tinne Vilhelmson Silfvén och Van Vivaldi 1286 är på plats i Flyinge för att delta i Lövsta Future Challenge tredje kval för de Unga Grand Prix hästarna på söndag. I uppvärmningsklassen under lördagseftermiddagen, som reds i Intermédiare II, visade Tinne och Van Vivaldi 1286 att de är ett ekipage att räkna med inför morgondagens kvaltävling. 

Det var totalt 17 ekipage som kom till start i lördagens Intermédiare II-klass på Flyinge. Tinne och Van Vivaldi 1285 startade som tredje sista ekipage i klassen. De visade upp sin goda form för domarna som gillade vad de såg. Domarna belönade dem med extra höga poäng för den ökade traven och den ökade galoppen vilket resulterade i oslagbara 71,569%.

—”Han var duktig, han var lite överambitiös idag men jag är nöjd. Valdi är en otrolig talang och det ska bli kul att rida Lövsta Future Challenge kvalet imorgon!”

Imorgon, söndag, deltar Tinne och Van Vivaldi i det tredje Lövsta Future Challenge-kvalet för Unga Hästar som också rids i Intermédiaire II. Klassen går att se på Equisport live.

Alla start- och resultatlistor går att se på Equipe.

Foto: Roland Thunholm

Läs mer

Andra dagen på Grevagården slutade med en vinst och andraplats för Tinne och hennes lovande Grand Prix hästar. 

Först ut var Van Vivaldi i Lövsta Future Challenge andra kvalomgång för Unga Grand Prix Hästar, som reds i strålande sol under lördagseftermiddagen. Efter att ha varit något på hugget under gårdagen kunde Van Vivaldi idag fokusera på uppgiften inne på banan och det gav resultat. Idag var Tinne och Van Vivaldi bästa ekipage av de totalt tio deltagande.

—”Valdi kändes fantastiskt fin. Jätteglad över att vinna klassen. Vi hade några missar men jag fick en superkänsla! Planen är att Valdi även ska gå den tredje kvalomgången för Lövsta Future Challenge Unga Hästar.” sa Tinne efter ritten.

Sista klassen för dagen var Grand Prix-klassen och Tinne och Etoine var näst sist ut i det tretton ekipage starka startfältet. Även de levererade en fin runda men några missar kostade dyrbara poäng vilket resulterade i en andraplats.

—”Etoine var jätteduktig idag och han skötte sig fint inne på banan! Jag är nöjd med båda hästarna och nu beger vi oss hem till Lövsta igen.” sa Tinne efter ritten.

Tinne och Van Vivaldi 1286

Foto: Malin Larsson

Läs mer

Tinne Vilhelmson Silfvén är på plats i Skövde för att delta i helgens tävlingar på Grevagårdens Ryttarförening. Efter vårens långa tävlingsuppehåll, på grund av den rådande situationen med Covid-19, var det dags för Tinne och hennes två blivande stjärnor, Etoine och Van Vivaldi 1286, att testa formen. Efter det långa tävlingsuppehållet var hästarna lite på hugget inne på tävlingsbanan idag och det resulterade i en andra- och tredjeplats i den nationella Intermédiaire II-klassen. 

Det var i dagens andra klass, Intermédiaire II, som Tinne tidigt kopplade greppet om förstaplatsen tillsammans med uttrycksfulla Etoine. Länge såg det ut som att ekipaget skulle ta hem segern men det hela avgjordes i slutet av klassen. Tinne och Van Vivaldi 1286 bjöd på en fin runda och försökte utmana om förstaplatsen men det räckte inte hela vägen. Med minsta möjliga marginal, 0.147%, placerade dem sig precis efter Tinnes ritt med Etoine. Vinnare i dagens klass var Emma Jönsson med Gerion, som tog hem segern på 71,961%.

—”Det var skönt att få ta ut dem båda på tävling igen! Jag är nöjd med dem båda och nu behöver vi tävla mera!” säger Tinne efter ritten.

Imorgon, lördag, deltar Tinne och Van Vivaldi i Lövsta Future Challenge Unga hästar som rids i Intermédiaire II. Klassen går att se på Equisport live.

Tinne och Etoine rider lördagens FEI Grand Prix-klass.
Alla start- och resultatlistor går att se på Equipe.

Van Vivaldi 1286 på fotot och fotografiet är tagit i vintras i Wellington, Florida.

Foto: Sara Hellner

Läs mer

Nu har vi öppnat upp portarna till seminstationen för säsongen 2020!

Det är en annorlunda vår i hela världen och vi vill så gärna sprida en välkomnande känsla av trygghet och tillit. Den känslan bygger man gärna på att något är hemtamt – helt enkelt att man känner igen sig.

Så blir det till stor del för dig som kommer tillbaka som kund till oss, mycket är sig likt. Vi har dock en del nya riktlinjer och rutiner som vi jobbar efter på grund av den rådande Corona-situationen. Vi har en ny dörr in till fikarummet, den är så ny att den inte ens var klar när vi spelade in vår korta informationsfilm. En film som vi gjorde för att på ett tydligt sätt visa hur vi tänker kring arbetet med att förhindra smittspridning. Filmen vill vi gärna att både du som ”gammal”, återkommande, och ny kund tar till dig.

Filmen ser du här.

  • För att förtydliga vill vi alltså att du kommer om du är frisk, håller avstånd och endast går in i seminhallen och fikarummet när vi ber dig komma in.
  • Endast en (1) person kommer med stoet till seminhallen (barn lämnas vid/i bilen).
  • Vi uppmuntrar gärna till att du lämnar ditt sto på seminstationen, så minimerar vi antalet människor som rör sig på stationen, vi minskar trafiken helt enkelt.
  • Vi håller stallet stängt för utomstående, endast personal går in i stallarna. I år har vi inga besökstider, varken för ston på stall eller bete.
  • För er som lämnar hästar vill vi uppmana till att lämna med minimalt med saker, för de ston som står uppstallade kan egna täcken få medfölja (och eventuellt eget foder).
  • Vi följer Folkhälsomyndighetens råd, mer om våra riktlinjer kan du läsa här.

Foto: Malin Larsson

Läs mer