tinne_magi_nc_fra2017I helgen var det premiär för säsongens Nations Cup i dressyr i franska Compiègne och det blev en bra start för det svenska laget. Tack vare fina placeringar i både Grand Prix Special och Grand Prix Kür under söndagen slutade svenska laget på en andraplats!

Läs mer

Revolution

Nu har seminsäsongen kommit igång allt mer och detta betyder också att fler ston är igång. För att så många som möjligt ska få semin från populäre Revolution innebär detta ett skick per brunst.

 

Läs mer

alex1_562Personlige tränaren Alex Moraes flyttade med familjen från Argentina till Florida och började arbeta med ryttare, först poloryttare och sedermera även hopp- och dressyrryttare. Problemområdena varierar mellan grenarna, men en sak har alla ryttare gemensamt:
– Ryttare är generellt sett väldigt stela och det första vi börjar arbeta med är flexibiliteten, säger Alex.

Läs mer

Grevlunda Gård, Sweden 2107

Crusader Ice är populär hos stoägarna, vilket vi är mycket glada för, men detta medför att vi gärna vill planera för att optimera skicken för alla stoägare. Crusader Ice har redan dräktigt på de första skicken och seminen är av mycket god kvalitet, men för att det ska räcka till alla som vill beställa ber vi er uppmärksamma att vi skickar semin två gånger per brunst till respektive sto.

Läs mer

 

horses-1414889__480 De första stona är dräktiga, både Ironman H och Crusader Ice har dräktigt och högsäsongen närmar sig!

 

Det är många ston som kommer hit till seminstationen och för att det ska fungera optimalt med lämning av sto kommer vi i år att prova att ha ”lämningstider” för dig som inte kan lämna under ordinarie öppettider. Alla dagar i veckan går det fint att lämna stoet/stona mellan kl. 7.00-11.00 och 14.00-15.30 efter överenskommelse.

Utöver ordinarie öppettider går det bra att lämna tisdagar kl. 18.00-19.00 och torsdagar kl. 18.00-19.00 efter överenskommelse via mail (semin@lovstastuteri.com) eller samtal (0760-121112).

Vi försöker på seminstationen att hålla en kort lunchpaus mellan 12.00 och 12.30 undersökningsdagarna. När vi har hunnit så långt in i säsongen att undersökningsdagarna börjar bli långa ber vi er planera er ankomst med tanke på den korta lunchpausen i de fall ni är ombedda att ”komma något senare” beroende på hingstval/beställningstid.

Läs mer