En sommarhälsning

17 februari 2018

Snart är seminsäsongen 2018 här! Medan ni längtar och väntar, se sommarhälsningen från några av våra hingstar!

Regi, film och klippning: Per Hallin

Ryttare: Amanda Axtelius

Hundar: Skip och Copy

Statister: Några betäckningsston i hagarna

Läs mer

Har du ett eller flera ston som du vill genomföra embryotransfer på under seminsäsongen 2018 är det dags att göra en intresseanmälan.

Vi behöver din intresseanmälan senast den 15/3 för att kunna planera med tillräckligt många mottagarston. Vänligen maila din intresseanmälan till semin@lovstastuteri.com för mer information och prisförfrågan.

Denna intresseanmälan är inte bindande, men en förutsättning för en lyckad ET-säsong sommaren 2018.

Läs mer

Heartbeat 1334 tilldelas sin Elit-premiering baserat på sin goda förärvning i hoppning. Enligt SWB´s avelsvärderingsnämnd, som varje år går igenom förärvningen för alla hingstar som verkar och verkat i SWB-aveln, har Heartbeat förärvt sig mycket väl på de svenska stona.

Heartbeat är under seminsäsongen 2018 stationerad på Zangersheide. Han finns tillgänglig via både färsk och fryst semin (TAI och FAI) för svenska stoägare under 2018. Heartbeat har mycket god seminkvalitet och det kommer att gå att beställa semin på honom som på övriga utlandshingstar.

Heartbeat var under 2016 den mest använda hingsten i Sverige med 171 ston, med hela 92% i dräktighet. 2017 var han den fjärde mest använda hopphingsten och hade 125 ston, med en dräktighet på 84%. Lövsta Stuteri är mycket glada att se att Heartbeats framgångar som fadershingst är erkänt bland flera större förbund i Europa. Beslutet att placera honom på Zangersheide en säsong är för att tillgodose den stora efterfrågan på semin från Heartbeat som finns utomlands.

Även de unga avkommorna är framgångsrika. Senast vid Breeders Trophy 2017 dominerade Heartbeat-ättlingarna femårsfinalen där Herta Beata (SWB) vann, i gott sällskap med Tiger Rose (SWB) och Thelma Hästak (SWB) som kom 3:a respektive 4:a. T.o.m. 2017 hade Heartbeat 126 avkommor bedömda vid SWB:s unghästbedömningar samt192 hopptävlande avkommor i åldern 4-10 år. Av dessa har hittills fem SWB-avkommor placeringar i internationell svår hoppning, varav ca hälften exporterades innan de kom upp i nationell svår klass. Heartbeats avelsindex för hoppning är 147 baserat på resultat fram t.o.m. 8 oktober 2017.”

Läs mer

Wolfgang Puschak - For Ever Jump_940www

For Ever Jump med Wolfgang Puschak i sadeln. Foto: Reitsportfoto

Lövsta Stuteri är stolta över att kunna presentera For Ever Jump i hingstprogrammet 2018. Denne For Pleasure avkomma för in ytterligare toppblod från en av de stora hopplegenderna. For Ever Jump har visat sig förärva sin ridbarhet, reaktionsförmåga, vägvinnande galopp och sitt kraftfulla avstamp.

Hingsten kommer att vara stationerad på Lövsta Stuteri under seminsäsongen 2018. Han hade i början av sin karriär stora framgångar med Tobias Meyer i sadeln. Därefter fortsatte den internationella karriären under Johannes Ehning med många vinster upp till trestjärnig svår klass. For Ever Jump sattes i avel relativt sent men hans ännu unga avkommor utmärker sig redan på tävlingsbanorna genom sin stora kapacitet. Några av avkommorna som har visat sin goda förmåga är The For Ever Fun (Jennifer Fogh-Pedersen) och Fee (Charlotte Bettendorf).

Många av fadern For Pleasures avkommor är extremt framgångsrika. Han återfinns som topp tre i både Horsetelex ranking baserat på resultat för hingstar med 40 eller fler tävlande avkommor och rankingen baserat på avkommornas intjänade prispengar. Även i WBFSHs Top 10 Show Jumping Stallion-ranking ligger han i topp.

Modern Marleen I har bland annat lämnat Kino, som går FEI 160-hoppning med Philip Weishaupt i sadeln. For Ever Jump kommer, liksom Roofs riden av Rolf Göran Bengtsson, ur den mycket framgångsrika Holsteiner-linjen 18A1.

– For Ever Jump har ett mycket gott temperament, hög ridbarhet och är av en bra sporthästtyp, berättar tidigare ryttaren Johannes Ehning. Han fortsätter:
– Han har inte betäckt mycket, men har redan flera riktigt lovande avkommor.

Seminbeställningar tas emot från och med 4 april och ston välkomnas till Lövsta Seminstation från och med 16 april, då stationen öppnar. For Ever Jump finns tillgänglig som hingst att välja inom LövstaStar.

Läs mer

Hingstvisningar 2018

16 januari 2018

Oldenburger Hengstkoerung vom 16.-18.November 2017 in Vechta

Vårens hingstvisningar:

Söndag 8 april kl. 14.00 på Lövsta Seminstation och lördag 21 april kl. 17.00 på Helsingborgs Fältrittklubb.

Stockholm: Den 8 april kl 14:00, visar vi Lövstas hingstar på hemmaplan. Lövsta Seminstation ligger på Stjärnborgs gård i Upplands Väsby. För vägbeskrivning, klicka här. Varmt välkommen! Obs, du måste anmäla dig på semin@lovstastuteri.com. Sista anmälningsdag är 25 mars. Vi bjuder på fika.

Helsingborg: Lördag den 21 april, kl. 17.00, visar vi våra hingstar på Helsingborgs Fältrittklubb. Anmäl på semin@lovstastuteri.com senast den 8 april om du vill komma. Vi bjuder på lättare förtäring och bubbel! Till visningen i Helsingborg kommer ett antal hingstar från Helgstrand Dressage och Böckmann Pferde.

 

 

 

Läs mer