Helgen i Rotterdam inleddes på bästa sätt på midsommarafton med en andraplats i comebacken för Tinne och Don Aurelio. Tävlingarna fortsatte i samma fina anda och toppades med en andraplats för det svenska laget i FEI Nations Cup.

Läs mer


Lövsta Stuteri har förvärvat hingsten Bon Coeur, som därmed kommer finnas tillgänglig för svenska stoägare återstoden av seminsäsongen 2018. Bon Coeur bidrar till svensk avel med sin mycket moderna typ, tre riktigt goda gångarter och en fantastisk mekanik kombinerad med suverän ridbarhet. Förhoppningarna är också att han ska bli en framtida mästerskapshäst.

Läs mer

Tinne Vilhelmson Silfvéns OS, VM och världscupstjärna i dressyr, hästen Don Auriello är snart tillbaka på tävlingsbanorna.
– Han har inte tävlat sen OS i Rio 2016. Så det ska bli spännande, säger Tinne till SvRF.

Läs mer

Flera av Lövstas unghästar var ute på tävlingsbanan helgen som gick och hade fina framgångar. Något som också resulterade i kval till Falsterbo Horse Show i sommar.

Läs mer

I helgen avgjordes den andra omgången av Nations Cup i Uggerhalne, Danmark, med Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi i det svenska laget. Tillsammans med Paulinda Friberg/Di Lapponia T, Jeanna Högberg/Duendecillo och Therese Nilshagen/Dante Weltino tog de hem segern.

För Tinne och Paridon Magi var det första tävlingen sedan hemkomsten från Florida.
– Det var kul att komma ut och tävla igen. Magi kändes pigg och fräsch och tävlingarna i Uggerhalne var väldigt fina, så det var roligt att få rida där, säger Tinne.
De inledde med en fin runda i lördagens Grand Prix och slutade på 72.304%. Tinne berättar:
– Jag är jättenöjd med ritten den första dagen. Magi kändes väldigt fin att rida och jag hade en bra känsla inne på banan. Vi hade inga missar, förutom en halt där han inte ställde upp sig riktigt, men annars var det felfritt. Söndagen bjöd på en större utmaning med mycket blåst och regn.
– Det var en väldigt svår ritt där vi nästan blåste bort och på det kom det en regnfront. Jag är glad att jag överlevde, säger Tinne och skrattar.

Läs mer