För att komma närmare våra kunder i söder så har Lövsta öppnat en Skånebas på Borebackar Gård i Torna-Hällestad. Här kommer hingstarna att stå i träning och tappas på plats på en toppmodern nybyggd anläggning. Så snart det är möjligt så kommer vi också att öppna anläggningen för besök så man kan se hingstarna på nära håll och i arbete. Våra ryttare är Rebecca Milton, som tidigare har ridit och visat våra hopphingstar, samt vår avelsrådgivare och hoppryttare Jens Fredricson.

Uncanto di Villagana 1290, Elitpremierad i BWP, har kommit tillbaka till Sverige efter tre mycket framgångsrika år i både avel och sport på högsta nivå i Belgien. Läs mer om Uncanto di Villagana här.

Karmel van de Watering 1332, som har haft en formidabel start på säsongen 2020 med vinster i Lilleström och Herning, finns tillgänglig via färsk sperma en period framöver. Eftersom tävlingssäsongen är satt på paus nu finns han hemma och kommer att kunna tappas. Karmel van de Watering kan du läsa mer om här.

Från och med slutet av april kommer även årets bruksprovsvinnaren Enelzkey SR 1409 att stå uppstallad på Borebackar Gård. Enelzkey SR har ju verkligen en meriterad stam, både med Eldorado van de Zeshoek men också på mödernet med en av Hollands främsta stofamiljer. Han är den första SWB-godkända Eldorado van de Zeshoek-sonen. Läs mer om Enelzkey SR här.

Foto på Uncanto di Villagana 1290: Frida Näslund

Läs mer

På grund av Coronavirusets, Covid-19, utbredning och det rådande smittoläget har vi försökt hitta ett alternativt sätt att visa våra topphingstar för er.

Vi är glada över att nu kunna presentera att vi från och med långfredagen, kl 20.00 och fram till annandagen, ger er chansen att ta del av våra hingstar via en digital visning tillsammans med våra vänner på Equisport. Visningen kan ses kostnadsfritt av alla och du behöver inte ha ett konto.

Passa på att se när Tinne Vilhelmson Silfvén, Jens Fredricson och Caroline Darcourt visar hingstar i världsklass.

Lövstas Nina Känsälä kommer att guida er genom visningen och som vanligt kommer ni att få ta del av våra superfina hingstvisningsrabatter.
Du kan registrera din hingstvisningsrabatt via ett digitalt formulär hela påskhelgen, från skärtorsdagen fram till annandagen. Vi kommer att lägga ut länken till rabatten på hemsidan och våra sociala medier kl. 20.00 på skärtorsdagen, formuläret stängs vid midnatt på annandagen.

Årets hingstkatalog skickar vi till dig så snart den är klar, anmäl ditt intresse här.

Vi vill även passa på att meddela att den hingstvisning som vi skulle ha på Lövsta Seminstation den 19 april är inställd på grund av Coronaviruset, Covid-19. Visningen ersätts av vår digitala hingstvisning.

Kontakta oss gärna på semin@lovstastuteri.com om du har några frågor eller funderingar.

På bilden: Uncanto Di Villagana 1290 med Jens Fredricson
Foto: Frida Näslund

Läs mer

Boka avelsrådgivning

21 mars 2020

Vill du ha personlig hjälp med avelsråd och andra eventuella frågor inför besöket på seminstationen?

Vi erbjuder samtal eller mailkontakt för rådgivning för alla våra kunder, både kunder på seminstationen och kunder som använder hingstar i vårt program. Välj om du vill bli uppringd eller vill ha mailkontakt.

Gå in via formuläret här för att boka kontakt. Notera enligt nedan mellan vilka två tider du helst vill bli uppringd, om du väljer telefonkontakt. Du kommer att få fylla i dina önskade tider i formuläret.

 

Följande tider finns att välja för dig som vill ha telefonkontakt:

Vecka 15 – måndag – torsdag mellan 11.00 och 12.00, mellan 12.00 och 13.00 samt mellan 13.00 och 14.00.

Du blir då uppringd någon gång under den timmen som du har valt.

 

Vecka 16 – tisdag – fredag mellan 11.00 och 12.00, mellan 12.00 och 13.00 samt mellan 13.00 och 14.00.

Du blir då uppringd någon gång under den timmen som du har valt.

 

Foto: Sara Hellner

Läs mer

Den 5 april skulle internationella topphingstar ur Lövsta Stuteris hingstprogram visas på Helsingborgs Fältrittklubb. Med anledningen av regeringens formella beslut att förbjuda sammankomster som samlar fler än 500 personer ställs nu hingstvisningen i Helsingborg in.

De senaste dagarnas utveckling av smittspridningen av coronaviruset samt regeringens formella beslut har lett fram till det här beslutet.

—”Det är självklart tråkigt att vi behöver ställa in vår populära hingstvisning i Helsingborg, som alltid är så oerhört välbesökt. Vi håller på att titta på olika kreativa lösningar för hur vi ska presentera hingstarna digitalt så att alla stoägare kan få chansen att bilda sig en så god uppfattning som möjligt om hingstarna.” säger Malin Cohlin, Stationschef Lövsta Seminstation. 

Mer information om hur man kan ta del av den digitala presentationen av hingstarna kommer att ges inom de närmaste veckorna.

Huruvida hingstvisningen på Stjärnborg den 19 april kommer att bli av beror på folkhälsomyndighetens vidare rekommendationer och virusets utveckling framöver.

Lövsta Stuteri uppdaterar kontinuerligt hemsidan och sociala medier med den senaste informationen.

Foto: Pernilla Hägg

Läs mer

De tio allra högst bedömda fölen efter Lövsta-hingstar 2019 fick sina priser på Lövstas avelsmingel under Gothenburg Horse Show. Vill du läsa mer om paneldiskussionen kan du göra det här. Fölen är bedömda vid regionala fölbedömningar arrangerade av SWB´s regionala föreningar. Pristagarna mottog diplom, hederspris, premie och en fribetäckning 2020.

Pristagarna är (utan inbördes ordning):

Maria Sinclair – Marrón Sin Sol

Malin Häger – Chouquette HH

Lisa Åbom Palm – Morvalls Just Donna

Hillevi Brasch – Boy Wonder

Stall MJ – Huracán MJ

Marie Olovsdotter – Lironto LVST

Hanna Viklund – Hugo Boss BG

Linda Ljung-Fredriksson – Don Isidor

Indiana NN – Sanna Eriksson/NN Stables

Virpi Larsson – Vilas Blarney

Under våren är det fölningar och mycket annat som sker, så bland fotona i bildspelet finns även representanter för pristagarna. Fotona från prisutdelningen är tagna av Magnus Cohlin.

Läs mer