På grund av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner, direktiv och råd som kom ut idag har vi i enlighet med det beslutat att ställa in samtliga talangrådgivningar på Lövsta Seminstation och Borebackar gård.
Vi kommer att skicka ut information till hästägare till antagna föl och hästar under morgondagen. Vi är så ledsna över att inte få se alla talanger efter våra fina Lövsta-hingstar men vi hoppas att vi kan bjuda in till en ny rådgivning när vi kan genomföra det på bästa sätt för alla inblandade.
Har du några frågor? Maila semin@lovstastuteri.com. Ta hand om er!
Läs mer om Folkhälsomyndighetens restriktioner här.
Foto: Andreas Jonsson

Läs mer

Vi vill uppmärksamma och gratulera ägarna till de allra högst bedömda fölen efter Lövsta-hingstar 2020! De fem högst bedömda dressyrfölen respektive sex* högst bedömda hoppfölen är;

Dressyrföl

Vilas Floreana LVST, e. Van Vivaldi 1286, u. Floresca VH, uppf. Virpi Larsson

Bellatrix, e. Benetton Dream FRH 1301, u. Stella, uppf. Camilla Eriksson

Abstract, e. Bon Coeur 1389, u. Sarah, uppf. Christina Olsson

Zorn MVG LVST, e. Bon Coeur 1389, u. Zonya MVG, uppf. Stall MVG, äg. Lena Gustavsson

Kippis, e. Kane 1392, u. Fruit Cake, uppf. Ann-Kristin Karlsson

Hoppföl

Chardonnay W, e. Cabachon 1216, u. Magnifique, uppf. Pernilla Witasp

Fearless Moon Heart, e. Heartbeat 1334, u. No Illusion, uppf. Katja Svensson

Killer Queen de Berg, e. Farinjo des MEC, u. Avallon de Moreton, uppf. Lydia Östlund

Leonardo van S, e. Crown Z 1380 , u. Jacinta van S, uppf. Ylva ter Horst

Bon Champion, e. Cabachon 1216, u. Caprice Pleasure, uppf. Sandra Bonow

Fight 4 Jo, e. Farinjo des MEC, u. Caramelle, uppf. Jan Wernebrand

*sex högst bedömda, eftersom de två föl som var de femte högst bedömda i landet hade samma procent.

Projektet LövstaStar syftar till att stärka den svenska aveln genom att stimulera ägare till prestationsston att sätta dem i avel samt att uppmärksamma och premiera högt bedömda föl efter hingstar i Lövstas hingstprogram.

Efter fölbedömning, arrangerad av regional förening inom SWB, erbjuds ägare till högt placerade föl att skicka in sitt resultat. Ägare till fölen som antas till LövstaStar får hem en rosett och ett diplom. Ägare till dessa hästar bjuds framöver in till olika event och aktiviteter. Läs mer om höstens Talangrådgivning här.

Foto: Andreas Jonsson

Läs mer

För första gången arrangerar Lövsta Stuteri talangrådgivning för årets föl och 2018 års avkommor efter Lövsta-hingstar. Vid fyra olika tillfällen under hösten kommer hästägare till hästar efter Lövsta-hingstar få möjligheten att få tips och råd av Tinne Vilhelmson Silfvén, Christina Olsson och Jens Fredricson om fortsatt matchning av hästen.

Talangrådgivningen kan vara ett bra tillfälle att få råd inför hästens kommande utbildning och den framtida karriären. Här ges en möjlighet att åka iväg med den unga hästen, visa upp hästen och få individuell rådgivning. Talangrådgivningen förbereder även den unga hästen inför kommande unghästtester.

—”Talangrådgivningen är ett ypperligt tillfälle för oss att se hur hingstarna förärver sig och samtidigt få chansen att träffa hästägaren på plats i ridhuset. Jag ser fram emot att ha en personlig rådgivning med hästen i centrum.” säger Jens Fredricson

Talangrådgivningen kommer att gå av stapeln i Skåne på Lövstas filial och samarbetspartner Borebackar gård och i Stockholm på Lövsta Seminstation. Jens Fredricson och Tinne Vilhelmson Silfvén kommer att närvara både i Stockholm och i Skåne.

—”Möjligheten att få se många avkommor efter hingstar jag känner väl och att samtidigt få chansen att möta uppfödare på plats känns otroligt bra och spännande.”  säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Första talangrådgivningen för hopphästar födda 2018 och 2020 sker på Borebackar gård 3 november. Den andra talangrådgivning för hopphästar äger rum den 17 november på Lövsta Seminstation. För gångartshästar sker den första talangrådgivningen den 8 november på Lövsta Seminstation och den andra går av stapeln på Borebackar gård den 21 november. Talangrådgivningen är kostnadsfri.

De tvååriga hästarna visas för hand och lösa i ridhuset. Hopphästarna löshoppar, med individuellt anpassad höjd och antal språng. Fölen visas antingen med eller utan mamma, beroende på om de är avvanda eller inte, för hand och lösa i ridhuset. Avkommorna och fölen kommer att fotas samt filmas vid rådgivningen. Hästägarna får tillgång till allt material i efterhand. Dessutom finns det möjlighet att saluföra hästen eller fölet på hemsidan.

I första hand kommer plats att beredas till avkommor till ston antagna i LövstaStar 2017 och 2019 samt föl födda 2018 och 2020 med utmärkelsen LövstaStar.

Anmälan till talangrådgivning för hästar sker här och för föl här.

Foto: Andreas Jonsson

Läs mer

Efter gårdagens seger i Intermédiare II-klassen var det dags för Tinne och Van Vivaldi 1286 att ladda om inför söndagens Lövsta Future Challenge-kval för de Unga Grand Prix hästarna. Det var inga problem för Tinne och Van Vivaldi 1286, som red hem sin andra seger för helgen under söndagsförmiddagen på Flyinge. 

I strålande höstväder var det dags för de 13 ekipagen att göra upp i Lövsta Future Challenge kval för de Unga Grand Prix hästarna. Tinne och Van Vivaldi 1286 belönades även idag med höga poäng för den ökade traven och galoppen från domarna, vilket resulterade i oslagbara procenten 71,667%. Tinne och Van Vivaldi har sedan tidigare med sig 40 poäng efter sin seger på Grevagården i augusti, dagens seger ger även den 40 poäng. Ekipaget har nu totalt 80 poäng, vilket betyder att de ligger på en andraplats i Lövsta Future Challenge rankinglista.

—”Valdi var fin idag, det är väldigt roligt att tävla för att han vill så mycket. Jag är nöjd med vår runda idag och jag fick en fin känsla inne på banan!” säger Tinne efter ritten.

Nu siktar de på att rida Lövsta Future Challenge nästa kvaltävling som går av stapeln den 24-25 oktober på Lidköpings ridklubb.

Här går det att se Lövsta Future Challenge poängtabell.

Foto: Roland Thunholm

Läs mer

Tinne Vilhelmson Silfvén och Van Vivaldi 1286 är på plats i Flyinge för att delta i Lövsta Future Challenge tredje kval för de Unga Grand Prix hästarna på söndag. I uppvärmningsklassen under lördagseftermiddagen, som reds i Intermédiare II, visade Tinne och Van Vivaldi 1286 att de är ett ekipage att räkna med inför morgondagens kvaltävling. 

Det var totalt 17 ekipage som kom till start i lördagens Intermédiare II-klass på Flyinge. Tinne och Van Vivaldi 1285 startade som tredje sista ekipage i klassen. De visade upp sin goda form för domarna som gillade vad de såg. Domarna belönade dem med extra höga poäng för den ökade traven och den ökade galoppen vilket resulterade i oslagbara 71,569%.

—”Han var duktig, han var lite överambitiös idag men jag är nöjd. Valdi är en otrolig talang och det ska bli kul att rida Lövsta Future Challenge kvalet imorgon!”

Imorgon, söndag, deltar Tinne och Van Vivaldi i det tredje Lövsta Future Challenge-kvalet för Unga Hästar som också rids i Intermédiaire II. Klassen går att se på Equisport live.

Alla start- och resultatlistor går att se på Equipe.

Foto: Roland Thunholm

Läs mer