Många auktionsföl efter Lövsta-hingstar

14 september 2018

Hösten innebär förutom återgång till arbeten, intag från beten, inridning av unghästar också auktionstider.

Under augusti månad har SWB´s selektionsteam åkt landet runt och valt ut toppstammade föl till auktionen. Ett rekordstort antal föl visades fram för selektionsteamet och 43 valdes ut. Av de 43 utvalda är sju föl efter hingstar i Lövstas program. Ett flertal är dessutom efter fäder som Lövsta som hingsthållare haft med i hingstprogrammet. Ironman H 1351 är en av två hingstar, oavsett dressyr eller hoppning, som har tre uttagna avkommor. Både Cristallo II 1366 och Heartbeat 1334 har två uttagna avkommor. SWB Elitfölauktion sker av stapeln på Flyinge fredag 5/10 under Breeders Trophy-veckan.

Redan 27-29 september arrangeras årets Kriterieauktion på Solvalla. Det är Sveriges största unghästauktion för travhästar och många stjärnor har genom tiderna bytt ägare här. SWB har nyligen inlett samarbete med ASVTs auktionsbolag Trottex och första steget i samarbetet är att öppna Kriterieauktionen för ett mindre antal ettåriga hopphästar med absolut toppstam. SWB-hästarna auktioneras ut under torsdagens select sale. En av de fem uttagna SWB-hästarna är efter Heartbeat 1334! Åringen heter No Broken Hearts (Brun, sto e. Heartbeat u. Nokia – Corrado II, Uppfödare & säljare: Art Vox PBC AB / Stall Skaft)

Kollektionen för SWB Elitfölauktion hittar du här http://swb.org/elitfolauktion/

Kollektionen för Kriterieauktionen här http://swb.org/kriterieauktion-2/

Kommentarer inaktiverade.