Weltman 975 in memoriam

29 augusti 2018

Weltman har fått somna in vid 23 års ålder. När Antonia mötte honom fann hon sin drömhäst. Den svarte, fantastiskt vackre unghingsten. Det är tack vare Weltman Lövsta Stuteri har utvecklats till det Lövsta är idag. Weltman sammanförde Antonia med Tinne och resten är idag historia. Tack vare att Antonia sökte en ryttare till hingsten kom hon i kontakt med Tinne. Sedan starten i januari 2000 har Antonia och Tinne, som partners och vänner, oförtrutet tillsammans arbetat mot nya mål. Weltman har hela tiden funnits närvarande, de senaste åren har han njutit av sin ålderdom på Stjärnborg. Nu finns han för evigt i våra hjärtan.

– Självklart är det sorgligt…men Weltman finns för alltid ”närvarande” eftersom jag träffade Antonia och vi är där vi är idag tack vare honom, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén.

Weltman 975 (f. 1995, uppf. Horst Zeide, äg Lövsta Stuteri, e. Weltruhm – Ecuador XX) var A-premierad och har själv tävlat Grand Prix-dressyr. Bland de knappt 200 avkommorna märks bland andra Grand Prix-hästarna Wellington och Welton Five. Gemensamt för avkommorna är mycket hög ridbarhet och ett fantastiskt gott temperament.

Fotona i hagen är tagna i augusti 2018 av Magnus Cohlin och den häftiga galoppbilden är tagen av Helene Schmidt.

Kommentarer inaktiverade.