Ironman H 1351 i final

2 augusti 2018

Ironman H 1351 och Yvonne Österholm i final i UVM-dressyr 2018!

Första kvalet för femåringar i årets unghäst-VM i dressyr har gått av stapeln i Ermelo i Holland. Tolv ekipage slogs om de åtråvärda biljetterna direkt till lördagens final, medan resten får kämpa om de tre återstående finalbiljetterna i ”B-finalen”.

Bergsjöholms Valbonne 1376 med Emelie Brolin i sadeln gjorde en fin insats med jämna gångartsbetyg. En fin, harmonisk ritt där Valbonne visade sig från sin bästa sida och visade sin goda ridbarhet. Ekipaget har nu chans att avancera och klättra några placeringar under andra kvalet.

Ironman H och Yvonne Österholm tog sig efter en mycket övertygande ritt till finalen. Sällan har det krävts över 8,5 poäng för att ta sig till final och detta visar på den hårda konkurrensen i klassen. Femåringarna visade sig vara en mycket god årgång, riktigt många kvalitetshästar fanns i startfältet. Ironman H visade prov på mycket god avspändhet och ridbarhet samt briljerade med en galopp av fantastisk god kvalitet. En naturlig fallenhet för passage visade han genom att börja trava i takt till publikens jubel och applåder efter avslutad ritt. Han visade tydligt då hur mycket mer trav det finns i honom, som kommer att komma fram med mer styrka och i takt med mer utbildning.

Fotograf: Helena Gunnarsson

Kommentarer inaktiverade.