Härlig svensk midsommarhelg i Rotterdam

24 juni 2018

Helgen i Rotterdam inleddes på bästa sätt på midsommarafton med en andraplats i comebacken för Tinne och Don Aurelio. Tävlingarna fortsatte i samma fina anda och toppades med en andraplats för det svenska laget i FEI Nations Cup.

Don Aurelio som varit borta från tävlingsbanorna sedan 2016 gjorde sin första start i fredagens trestjärniga Grand Prix klass. De belönades med 73,174 procent av domarna och det var en glad och exalterad ”Anton” publiken kunde följa inne på banan.

-Han var jätteglad över att vara tillbaka inne på tävlingsbanan och allt kändes väldigt bra, säger en nöjd Tinne.

I lördagens trestjärniga Grand Prix Kür var konkurrensen hård med riktigt bra ekipage på startlinjen. Tinne och ”Anton” gick ut som tredje ekipage från slutet och gjorde en stark insats som belönades med 76,980 procent vilket räckte till en andraplats. Klassen vanns av Edward Gaal och Glock´s Voice med 78,675 procent.

-Det är väldigt känslosamt och roligt att han är tillbaka och det är fantastiskt kul att det fungerar så bra, säger Tinne.

En av höjdpunkterna under helgen i Rotterdam är FEI Nations Cup dit det svenska laget kom som ledare efter två ridna omgångar. Tinne startade tillsammans med Paridon Magi som hon även red i det svenska bronslaget under EM i Göteborg förra året.

Den fina formen höll i sig och samtliga svenska ryttare gjorde bra resultat. Juliette Ramel tog hand om tredjeplatsen och Therese Nielshagen vann Grand Prix Special och Patrik Kittel kom tvåa och Tinne femma i Grand Prix Kür. Det räckte till en andraplats för laget endast en poäng efter segrande Nederländerna. Det innebär att det svenskarna behåller ledningen i tabellen inför nästa omgång som rids på hemmaplan i Falsterbo.

Aktuell ställning i FEI Natins Cup Dressage hittar du HÄR

Kommentarer inaktiverade.