Äntligen medalj på hemmaplan!

23 augusti 2017
European Champships Göteborg 2017 Brons Sverige FOTO: Lotta Brundin Gyllensten/ LottaPictures

Nyblivna bronsmedaljörer på prispallen!
FOTO: Lotta Brundin Gyllensten/ LottaPictures

Lag-bronset är bärgat i dressyr i FEI Longines EM i Göteborg! Lagtävlingen avgjordes under två dagar och första dagen gjorde Tinne Wilhelmson Silfvén en mycket fin runda med Paridon Magi och belönades med 72.857%.

-Jag har aldrig ridit Paridon Magi i en så stor arena, så jag visste inte riktigt hur han skulle reagera. Han var verkligen med mig, så jag hade en bra känsla inne på banan igår, berättar Tinne.

Första dagen red även Rose Mathisen på Zuidenwind 1187 och fick till en stabil ritt, om än med ett par små missar. Spänningen var stor inför andra dagens ritter – skulle de räcka till medalj? Tyskland var ohotad guldmedaljör tävlingen igenom, medan det var mer öppet om de andra valörerna.

Sveriges tredjeryttare Therese Nilshagen, med Dante Weltino OLD, fick till en riktigt bra ritt i sin mästerskapsdebut. En malör i tvåorna var enda större plumpen i protokollet. Det fortsatte att vara jämt värre mellan Sverige, Danmark och Storbritannien.

Patrik Kittel fick rida sin Delaunay under press, men levererade en säker ritt och var väldigt nöjd med sin häst när han kom ut från banan. Danmarks fjärde ryttare, som startade precis efter Patrik, skulle komma att avgöra om medaljen till Sverige skulle bli silver eller brons. Catherine Dufour red på Atterupgaards Cassidy gott och väl ihop de procent hon behövde för att Danmark skulle bli silvermedaljörer och därmed gick bronset till det svenska laget.

Therese Nilshagen berättade efteråt att hon hade en känsla av att det skulle kunna bli medalj, om alla ekipagen presterade väl, även om hon inte riktigt vågade hoppas på medalj. Bo Jenå konstaterade att bronset faktiskt är i hamn och han är mycket nöjd med lagets prestationer. Han poängterade samtidigt att alla hästarna är mästerskapsdebutanter – ett mycket bra resultat från hästar som inte är så etablerade.

-En medalj när EM går på hemmaplan känns fantastiskt, det var riktigt roligt att vi fick till det nu, säger Tinne.

Kommentarer inaktiverade.