Andraplats i världscupküren för Tinne och Paridon Magi

28 januari 2017

Tinne-Vilhelmsson-Silfvén-Paridon-Magi-C25A0390Paridon Magi och Tinne Vilhelmson Silfvén blev tvåa i världscupküren i Wellington,Florida fredag kväll lokal tid. De slutade på 77.517%, bara slagna av Laura Graves och Verdades.
– Jag är supernöjd med Magi, han har gått väldigt bra hela helgen, sa hon efteråt.

Det var Florida-säsongens allra första tävling för Tinne och det började med Grand Prix i torsdags, där Tinne startade både Paridon Magi och Benetton Dream FRH 1301. Det blev en andraplats i Grand Prixen med Paridon Magi och nytt personbästa. Tyvärr blev Benetton Dream diskad efter ritten eftersom han spräckt ett litet kärl i nosvingen under en fnysning inne på banan.

– Jag är glad över att vi fick rida klart vårt program och att vi fick vårt protokoll, även om vi tyvärr blev uteslutna efter ritten. Benetton kändes väldigt fin och positiv. Det är hans första tävling sedan midsommar och jag tycker  att han har mognat och är färdig för uppgiften nu. Sedan behöver han komma igång och tävla igen, säger Tinne.

Benetton Dream skulle egentligen gått Grand Prix Special, men nu satsar ekipaget på nästa start om två veckor i stället.
Paridon Magi och Tinne börjar bli samkörda nu och efter Grand Prixen i torsdags var Tinne jätteglad, både över poängen som slutade på 75.080% vilket är deras personbästa hittills och den fina ridkänslan inne på banan.
– Jag har aldrig haft en så bra känsla på honom som i Grand Prixen och vi gjorde inga stora missar. I küren gick han också superfint. Vi hamnade lite fel i musiken i travprogrammet, men det var bara mitt fel. Det gjorde att jag fick rida på lite för att komma ikapp och då är det lätt att tappa den där sista kvaliteten. Men galopprogrammet var prickfritt! säger Tinne efteråt.
I år satsar inte Tinne på att ta sig till världscupfinalen i Omaha utan det stora målet är EM i Göteborg i augusti.

Foto: Kenneth Braddick, www.dressage-news.com

Kommentarer inaktiverade.