Tinne och Paridon Magi nära att spräcka 80 %-gränsen i Odense

24 oktober 2016

Paridon MagiDet blev en fin start på världscupsäsongen för Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi. En tredjeplats i Grand Prixen på lördagen och en andraplats i küren på söndagen, med den bästa procenten hittills – 79.555 %.

Tinne och Paridon Magi har hunnit göra en del starter tillsammans nu, senast i Central Park i slutet av september där de blev tvåa i både Grand Prix och Grand Prix Kür. I helgen var det dags för världscuppremiär i Odense och de inledde med en fin runda i lördagens Grand Prix. En stor miss i galoppslutorna kostade poäng, men de slutade ändå på 72.240% och en tredjeplats bakom segraren Severo Jesus Jurado Lopes på Lorenzo och Rose Mathisen på Zuidenwind 1187.
I söndagens kür gjorde de inga misstag utan satte en prickfri ritt.
– Magi var superduktig och jag är jättenöjd med honom. Han var väldigt fin att rida och det stämde hela tiden med musiken, säger Tinne.
Hon fortsätter:
– Vi var väldigt nära 80% och det var helt klart vår bästa uppvisning hittills.

I Odense var det också premiär för det nya bedömningssystemet där ryttarna lämnar in sina kürprogram i förväg och svårighetsgraden bedöms av ett datasystem, vilket ska garantera en opartisk bedömning. Tinnes program håller en hög svårighetsgrad och det visade sig också i siffrorna med betyg mellan 8,8 och 9,1.
De svenska ekipagen gjorde över lag bra ifrån sig och Rose Mathisen med Zuidenwind 1187 slutade trea i küren och Mads Hendeliowitz på Jimmie Choo SEQ fyra.
-Det var roligt att det gick så bra för Rose och Mads. För svensk del var det en väldigt bra tävling i Odense i år, säger Tinne.

Paridon Magi

Magi busar gärna lite under ärevarven.

Världscupfinalen rids i Omaha i Nebraska i april nästa år och Tinne vill inte lova att hon satsar på att komma dit.
– Dels hinner jag inte rida några fler kval innan vi åker till Florida och dels ligger det lite fel i tiden med tanke på vår USA-vistelse, säger hon.
Nästa stora tävling blir dressyren i Friends om lite drygt en månad. Då är tanken att Anton ska gå och visa upp sig för hemmapubliken.

Foto: Kim C Lundin

Kommentarer inaktiverade.