Van Vivaldi vann sin första start i Sverige

26 mars 2015

vanvivaldi_nyhet
Caroline Darcourt och Van Vivaldi 1286. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Magnus Olausson

Lövstas femåriga dressyrhingst Van Vivaldi 1286 och ryttaren Caroline Darcourt vann sin första gemensamma start och Van Vivaldis första start i Sverige. Dessutom med smått fantastiska procenten 87.600%.

Caroline Darcourt och Van Vivaldi är just nu på Strömsholm för att rida kval till Falsterbo.  Idag var det finalprogrammet som stod på schemat och den klassen tog Van Vivaldi hem enkelt.

– Han var en riktig stjärna! Trots ny miljö och ny bana var han verkligen superduktig. Han är helt fokuserad på ryttaren och det han ska göra. Han är verkligen en fantastisk häst att få rida på eftersom han är så samarbetsvillig och ambitiös, säger Caroline Darcourt efter starten.

Van Vivaldi vann det svenska bruksprovet förra året och har under hösten/vintern framgångsrikt tävlat en del hingstklasser i Tyskland med sin tidigare ryttare Isabel Bache. Caroline Darcourt har ridit honom lite mer än en månad bara.

– Jag håller fortfarande på att hitta knapparna på honom, både hemma och på tävling förstås. För honom är det första året han går program på tävling, säger hon.
Nästa start blir i morgon då de rider FEIs finalprogram för 5-åriga hästar.

Kommentarer inaktiverade.