Ny kür för Tinne och Anton

19 juli 2014

I två och ett halvt år har Tinne och Don Auriello, eller ”Anton” som han kallas, ridit till samma musik och koreografi. Det är ”Who´s Anton”, skapad av holländaren Cees Slings. Men i morgon smäller det. En helt ny kür med högre svårighetsgrad får premiär i Aachen.

– Det är lite läskigt, den är ganska svår och jag har inte ridit den så många gånger, och det är en helt annan sak att rida den på tävling. Det är ett äventyr, säger Tinne.
Men en del saker kommer att likna den gamla küren; det är fortfarande The Who som står för musiken, och Cees Slings som satt ihop musiken. Fast svårighetsgraden är numera anpassad för en tävlingsvan häst ­– som ju Anton verkligen blivit sedan 2012 då den gamla küren hade premiär.
– Det är många övergångar mellan full fart och samling, säger Tinne om morgondagens uppvisning.

Hittills har det gått bra för ekipaget i den knivskarpa konkurrensen i Aachen; en femteplats i Grand Prix och samma placering i Grand Prix Special. I den sistnämnda tävlingen räckte resultatet, 79,039, till en femteplats.
AachenTinne
Tinne och Anton i Aachen i torsdags.
Foto: Angelica Karlsson.

Kommentarer inaktiverade.