Fin avslutning för Tinne och Anton i Globen

1 december 2013

1471340_606302849407352_2070863884_n-e1385919663760

Den första advent var det dags för den allra sista omgången av världscupdressyr i Globen. Nästa år flyttar nämligen tävlingarna till Friends Arena i Solna. Anton och Tinne var så att säga titelförsvarare från förra året, då de vann küren på svenskt rekord, 84,70%.

De såg väldigt laddade ut när de kom in på banan och inledde küren på ett strålande sätt. Det blev ett par taktmissar i två av travökningarna, men i övrigt en superfin ritt. Poängen landade på 81.950%, vilket räckte till en ny seger!

– Jag var så nöjd i går och han kändes lika fin i dag på framridningen. Så red vi in och han snubblade i första längningen, då kan man bli lite osäker och undra ”är han inte så fin som det känns?”. Men det var han, han kom tillbaka direkt, sa Tinne efteråt.

Hur som helst, det blev inga stora poängavdrag för snubblingarna och i övrigt gick ”Anton” alldeles lysande. Tinne fick därmed rejsa runt i Globen i vinnarbilen, om den ska behållas eller inte vet hon inte ännu.

– Jag är så lyckligt lottad att jag precis har börjat köra bilen jag vann här förra året. Vi får se…

Tvåa i klassen blev Edward Gal på Glock’s Voice på 79.275%, tätt följd av Hans Peter Minderhoud på Glock’s Romanov som red ihop 78.850%.

Om ett par veckor åker Anton och några av hans kompisar tillsammans med Tinne till Florida för att ladda upp i värmen, träna och tävla.

Foto: Magnus Olausson

Kommentarer inaktiverade.