Svenska laget femma i EM

22 augusti 2013

Den andra omgången av lagdressyren i EM pågår fortfarande, men det står redan klart att det svenska laget blir femma. Guldet går till Tyskland, silvret till Holland och bronset hamnar hos regerande OS-mästarna Storbritannien.
Malin Hamilton/Fleetwood och Minna Telde/Santana red i den första omgången igår och idag var det dags för Patrik Kittel/Toy Story och Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello. Patrik och “reservhästen” Toy Story red ihop 73.283% och gjorde en riktigt fin runda inne på banan.
När det var dags för Tinne och Anton leddes klassen av Edward Gal på Glock’s Undercover, som ridit ihop 81.763%.
Tinne och Anton fick en miss i den inledande piaffen, som blev uppdelad på två, en fattning blev lite oren och i bytena i varje blev det bara 13 och inte 15 byten – något som Tinne efteråt tog på sig helt.


– Jag är asarg för att jag bara fick till 13 i stället för 15 byten i varje, det stör mig. Det var helt mitt fel, jag satsade för mycket. Det kändes väldigt bra, det var inte så att det var svårt, så jag red på lite större. Och så ännu lite större, till slut tog han inte hjälpen. Det var min missbedömning, jag får ta på mig det, säger hon till tidningen Hippson efter sin ritt.
Däremot är hon helnöjd med Anton, som kändes fin och taggad innan och alldeles ovanligt bra på framridningen.
– Han känns fantastisk att rida, inte minst här utanför. Nu ska jag bara få med mig det in på arenan också. 99 procent av gångerna man tävlar har man ju ännu bättre känsla ute. Och nu hade jag en ännu bättre känsla än vanligt på framridningen, kanske även en bättre känsla än vanligt på banan. Jag kommer ju hela tiden lite längre med honom. Det som ska med in menar jag är den ultimata kontrollen. Men jag är på väg, säger Tinne.

I dag räckte poängen 75.046% till en tiondeplats, men i den individuella tävlingen i morgon startar alla ryttare från noll igen, så det finns goda chanser till avancemang. Idag vanns klassen av Charlotte Dujardin på Valegro med imponerande poängen 85.942%. Tre svenska ryttare går vidare till den individuella tävlingen. Förutom Tinne och Anton även Patrik Kittel/Toy Story och Minna Telde/Santana.

Har du inte sett Tinnes ritt? Titta på den här på SVT Play.

Kommentarer inaktiverade.