Solskensdag för Tinne och Anton i Falsterbo

13 juli 2013

135617

Tinne och Anton briljerar i Grand Prix Kür i Falsterbo. Foto: Ida Röök/www.hippson.se

Solen har strålat generöst över Falsterbo hela veckan och fortsatte att göra så även idag, när det var dags för World Dressage Masters Grand Prix Kür. I startfältet om åtta ryttare återfanns fyra svenskar, Malin Hamilton på Fleetwood, Patrik Kittel på Watermill Scandic, Minna Telde på Santana och förstås Lövstas Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello.

Tinne och Anton gick ut näst sist och gjorde en fantastiskt fin uppvisning, med lite mer “tryck” i jämfört med gårdagens Grand Prix. En enda liten miss fick ekipaget, i den sista travökningen.
– Men det kändes kanske för bra så jag tryckte på lite för mycket i travökningen. Galoppinslaget var bara mitt fel. Men ”Anton” har verkligen vuxit, han hetsar inte upp sig för publiken och atmosfären på samma sätt längre, vilket är superskönt, sa en oerhört nöjd Tinne efter ritten.

Domarna belönade henne med 79,475 procent, vilket nog kan sägas var i snålaste laget. Även idag blev det en trippel i svenskt på prispallen. Patrik Kittel och Scandic slutade tvåa på 78,35 procent och Minna Telde på Santana tog hem tredjeplatsen med 75,95 procent.

Nu kommer Anton att få ta det lite lugnt ett tag, innan det är dags för uppladdningen inför EM i slutet av augusti.

– Jag är nöjd med våra ekipage inför kommande EM. Det är första gången på en internationell femstjärning tävling som vi har tre svenskar på de tre finaste platserna. Dubbelt dessutom eftersom det även hände i Grand Prix. Samtidigt är vi självklart medvetna om att konkurrensen inte var den skarpaste. Det tycker vi också är både förvånande och tråkigt på en så här fin tävling, kommenterade förbundskapten Bo Jenå enligt Tidningen Ridsport.

Kommentarer inaktiverade.