Nu är de hemma!

18 mars 2013

I fredags landade amerikaresenärerna, både hästar och människor, tryggt hemma på “Lövsta North” igen. För hästarna startade resan redan i tisdags då de lastades på ett flygplan i Miami för att flyga till Shiphol, Amsterdam i Holland. Därifrån fick de åka lastbil hela vägen hem till Sverige. Enligt Tinne klarade de resan bra.

– Det är skönt att vara hemma igen, men KALLT! Hästarna har rest jättebra, de är fantastiskt snälla och uppför sig exemplariskt. Vi tog gott om tid på oss hem från Amsterdam där de landade. De fick vila och motionera, först i Amsterdam och sen i Skåne innan de fortsatte hem.

I Florida var det t-shirtväder och i Sverige faller fortfarande snöflingorna vissa dagar och det är isigt och kallt. Även för hästarna blir det en rejäl omställning.

– Det är svårt att se om de är trötta efter resan för kylan gör dem ju så glada i mössan, men jag tror att de är lite trötta i kroppen trots allt.

Nu får de ta det lugnt en dryg vecka och bara joggas lite lätt, för att hinna ställa om sig till både svenskt klimat och svensk tid. För även hästar känner av jetlag.

– Det stämmer verkligen att hästar också har jetlag, de är ju inställda med Skalmans precision på mat- och sovtider. Vi blir alla lite vimsiga några dagar nu, säger Tinne.

Nästa stora uppgift blir världscupfinalen i Göteborg för Don Auriello.

– Världscupfinalen är i slutet av april, så det är gott om tid för Anton att komma tillbaka i full träning igen, säger Tinne.

Hon avslutar.

– Vi har haft det super, men samtidigt – borta bra men hemma bäst.

Kommentarer inaktiverade.