Save the date

23 oktober 2019

Van Vivaldi 1286 med Tinne Vilhelmson Silfvén i sadeln under visningen 2019 på HFRK.

Foto: Pernilla Hägg

Efter vintern kommer en vår – även nästa år!

Hingstvisningarna våren 2020 går av stapeln söndag 5 april kl. 14.00 hos Helsingborgs Fältrittklubb och söndag 19 april kl. 14.00 på Lövsta Seminstation.

Mer information och hur du anmäler dig till hingstvisningarna kommer närmare inpå.

Läs mer

Den fantastiska hästen Don Auriello, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika dressyrhästar tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén, kommer att avtackas vid Sweden International Horse Show. 

Don Auriello fyller snart 18 år och vi vill tacka honom med en hyllningscermoni i Friends Arena på första advent. Anton, som han kallas av sin stora supporterkrets, har förgyllt svensk dressyr i Grand Prix i hela 9 år.  

2 OS, 2 VM, 2 EM och 5 VC finaler finns bland så mycket mer på hans meritlista. 

-”Antons charm och arbetsglädje är unik! Jag kan alltid lita på hans vilja att göra rätt. Han älskar strålkastarljuset, ju fler som hejar ju stoltare blir han! Att få chansen att rida en häst som Anton är en dröm som går i uppfyllelse.” säger Tinne   

Avtackningen kommer att ske under söndagen före Saab Top 10 Dressage GP Küren.

-”Vi känner oss hedrade över att publiken får ta farväl av Anton under Sweden International Horse Show, denna arena som har kommit att bli hans hemmaarena!” säger Christin Ericsson, Event Director, Sweden International Horse Show.

Nu ska Anton få njuta av stora hagar och härliga skogspromenader.

Foto: Matilda Hjertstrand/Svenska Ridsportförbundet 

Läs mer

 

Demand 1344, som ingår i Lövsta Stuteris hingstprogram, vann både Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy för femåringar under årets upplaga av SWB Equestrian Weeks.

Demand (f. 2014, e. Ampere – Don Schufro, uppf. & äg. Per-Arne Persson) reds av ständiga ryttaren Yvonne Österholm och belönades med flertalet nior, både för gångarter och framtidsutsikter.  Ekipaget har deltagit i Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy både som treåring (med en tredjeplats) och ifjol som fyraåring (andraplacerad), så nu var det dags för vinsten!

I år har ekipaget vunnit alla sina starter fram till Falsterbo, där de var någon gnäggning ifrån segern. Demand blev därmed andraplacerad i Scandinavian Open och uttagen till unghäst-VM i dressyr. Det kan vara svårt för en avelshingst att koncentrera sig under ett meeting. Behovet av att ha kontroll på sin omgivning blev för stort under UVM, vilket tar ut sin rätt på orken. Demand presterade ändå jämna, men något matta, ritter. Under SWB Equestrian Weeks har Demand fokuserat på sin uppgift – vilket alltså gav utdelning!

Under två seminsäsonger har Demand, bruksprovsvinnaren i dressyr från 2018, verkat i avel och avkommorna är lovande med flertalet högt bedömda föl.

Foton: Kim C Lundin

Läs mer

Kane på SWB Stallion Trophy

Kane 1392 (f.2015, e. Dream Boy – Krack C) är vinnare av SWB Stallion Trophy I dressyr under årets SWB Equestrian Weeks. Kane provreds under finalen på lördagskvällen av Charlotte Dujardin, som älskade den unga hingsten.

I den inledande omgången som reds under onsdagen visade Kane upp sig från sin bästa sida tillsammans med Caroline Darcourt. Ekipaget belönades med 91,200% av domarna vilket gav dem en andraplats, med endast 0,200% från vinnaren Jeanna Högberg med Mr Grey VH.

-”Jag är otroligt nöjd med honom, han har skött sig helt exemplariskt. Jag kan inte begära mer av honom!” Berättade en nöjd Caroline efter första omgången.

Under lördagskvällen var det dags för den avslutande finalen där världsstjärnan och testryttaren Charlotte Dujardin fick sitta upp på Kane. Charlotte lovordad Kane särskilt för hans balans, bärighet och fantastiska ridbarhet.

-”You made my night, I love you! I’m enjoying myself, I don’t want to get off this one. This is my best ride tonight, so clear, easy and just lovely! You’re a winner!” Sa Charlotte under ritten.

Kane fick 9,5 för ridbarhet och 10 för utvecklingsbarhet av Charlotte vilket gav en totalt på 97,500% och därmed en vinst i 4-års finalen samt vinnare av SWB Stallion Trophy.

Tidigare i år stod Kane som bruksprovsvinnaren i dressyr och redan där belönades han för sin mycket goda ridbarhet.

Kane är stationerad på Lövsta Seminstation och finns tillgänglig via färsk sperma (TAI).

Foto: Kim C Lundin

Läs mer

Helgens Elitdressyr på Djursholms ridklubb slutade med fina placeringar för Lövsta Stuteris ekipage. 

Tinne inledde meetinget med att rida hem en andraplats med Van Vivaldi 1286 i det arton ekipage starka startfältet under fredagens Intermédiaire II. Caroline Darcourt med Sankt Erik II 1265 slutade på en sjätteplacering i samma klass, placeringen strax före Tinne och Etoine.

-”Jag är väldigt nöjd med Valdi, det är andra gången som jag tävlar honom så vi tränar fortfarande men han har skött sig fantastiskt bra!” berättar Tinne.

Under lördagen var det dags för Lövsta Future Challenge fjärde kval för unga hästar, där Tinne med Etoine (även kallad ”Mio”) och Caroline med Sankt Erik II fanns med i startfältet. Tinne och Etoine slutade på en andraplats på 70,686%, efter Johanna DueBoje med Mazy Klövenhöj. Caroline och Sankt Erik II gjorde en fin ritt men fick några dyrbara missar som resulterade i en sjätteplacering i Lövsta Future Challenge kvaltävling för unga hästar.

-”Mio var jätteduktig idag, även Sankt Erik II har skött sig fint men de fick några dyrbara missar som kostade lite poäng idag.” säger Tinne efter dagens ritter.

Tinne passar även på att lyfta hemmaklubben för deras fantastiska arbete med Elitdressyren år för år.

-”Det är riktigt kul att få komma hit och tävla på hemmaplan, Djursholm är duktiga tävlingsarrangörer och en trogen samarbetspartner till Lövsta Future Challenge.”

Tinne och ”Mio”

Caroline och Sankt Erik II

Antonia Ax:son Johnson var på plats och delade ut pris

Foto: Malin Larsson

Läs mer