LövstaStar - Föl

Föl som deltar i LövstaStar är fallna efter hingstar i Lövstas hingstprogram. Under fölbedömning, arrangerad av regional förening inom SWB, delas pris ut till högt placerade föl efter hingstar i programmet.

Föl som deltar i LövstaStar är fallna efter Lövsta-hingstar. Varje regional förening (inom SWB) som har en fölbedömning erbjuds att dela ut pris till de föl, efter en Lövsta-hingst, som erhåller minst 24 poäng (hoppstammade) respektive 25 poäng (dressyrstammade).

Varje regional förening, som tackat ja till att dela ut priset, fick en länk att dela ut till ägare till de föl som erhållit minst 24 respektive 25 poäng. Priset delas alltså ut till samtliga föl som erhåller minst 24 respektive 25 poäng och är fallna efter en Lövsta-ägd hingst eller en stationerad i Sverige som ingår i programmet. De anmälda fölen premierades med rosett och diplom. Ytterligare priser delades sedan ut bland de högst bedömda fölen.

Vi vill uppmärksamma och gratulera ägarna till de allra högst bedömda fölen efter Lövsta-hingstar 2020! De fem högst bedömda dressyrfölen respektive sex* (*sex högst bedömda, eftersom de två föl som var de femte högst bedömda i landet hade samma procent) högst bedömda hoppfölen är;

Frågor om LövstaStar skickas till semin@lovstastuteri.com

Dressyrföl Icons/plus Icons/minus

 • Vilas Floreana LVST, e. Van Vivaldi 1286, u. Floresca VH, uppf. Virpi Larsson
 • Bellatrix, e. Benetton Dream FRH 1301, u. Stella, uppf. Camilla Eriksson
 • Abstract, e. Bon Coeur 1389, u. Sarah, uppf. Christina Olsson
 • Zorn MVG LVST, e. Bon Coeur 1389, u. Zonya MVG, uppf. Stall MVG, äg. Lena Gustavsson
 • Kippis, e. Kane 1392, u. Fruit Cake, uppf. Ann-Kristin Karlsson

Hoppföl Icons/plus Icons/minus

 • Chardonnay W, e. Cabachon 1216, u. Magnifique, uppf. Pernilla Witasp
 • Fearless Moon Heart, e. Heartbeat 1334, u. No Illusion, uppf. Katja Svensson
 • Killer Queen de Berg, e. Farinjo des MEC, u. Avallon de Moreton, uppf. Lydia Östlund
 • Leonardo van S, e. Crown Z 1380 , u. Jacinta van S, uppf. Ylva ter Horst
 • Bon Champion, e. Cabachon 1216, u. Caprice Pleasure, uppf. Sandra Bonow
 • Fight 4 Jo, e. Farinjo des MEC, u. Caramelle, uppf. Jan Wernebrand

Bakgrund Icons/plus Icons/minus

Tävlingen startade 2016 då föl fallna efter Lövsta-hingstar som bedömdes vid Mälardalens Varmblodsklubbs fölbedömning tävlade om priset Lövsta Future Star. 2017 utökade Lövsta Stuteri konceptet Lövsta Future Star, så att föl bedömda i hela Sverige kan tävla om utmärkelsen. Tävlingen heter från och med 2017 också Lövsta Star och ingår i den satsning som Lövsta Stuteri gör för att främja svensk avel.

Under 2018 utökades satsningen på prestationsston i konceptet LövstaStar (LVST) och Lövsta Star för föl uppdateras till fölens version av LövstaStar. LövstaStar för fölen är fortfarande helt fristående från den mycket lyckade satsningen för stona (LVST-ston) #lvsthelaresan, som alla prestationsston i Sverige som uppfyller kriterierna kan söka.

Läs mer...

icon/story