sv / en

Borebackar Gård

Under 2020 öppnades Lövstas Skånebas, Borebackar Gård i Torna-Hällestad, för att komma närmare våra kunder i söder.

Borebackar Gård ligger i natursköna Torna-Hällestad strax nordöst om Lund. På anläggningen finns 18 boxar, ridhus, stor utebana och skrittmaskin. Det finns också en tapphall med labb för avelsverksamheten och ett undersökningsrum där veterinärer kan ta emot kunder.

På Borebackar gård utbildas hopphästar och genom samarbetet med Lövsta Stuteri även hopphingstar. Det hästtäta Skåne erbjuder fina möjligheter både för träning i form av öppna banor och ett stort utbud av tävlingar på alla nivåer vilket ger goda förutsättningar för utbildning av hingstarna. Närheten till kontinenten kommer med flera fördelar - ett större utbud av tävlingar samt närheten till verksamhetens viktiga partners i Belgien och Holland.

Gården drivs av Alexandra Mörner, femte generationen i ägarfamiljen, och hennes man Niko Röhlcke. Stallchef är Rebecca Milton som sedan länge arbetat med Lövstas hopphingstar. Utbildningsverksamheten sker i nära samarbete med ryttaren Jüri Sokolovski och Lövstas avelsrådgivare, Jens Fredricson, som är en viktig person för Lövstas avelsverksamhet. Jens är ofta på Borebackar Gård och stöttar i arbetet med att utveckla Lövstas topphingstar.

På Borebackar gård och Lövsta Seminstation arbetar veterinärer, seminassistenter och medarbetare mot ett gemensamt mål – att ditt sto ska bli dräktigt! Teamet på båda gårdarna arbetar både i nära samarbete inom sitt team och gentemot teamet på den andra gården för att nå bästa möjliga slutresultat för dig som kund.

Hingstarna är noga utvalda baserade på en kombination av prestationsegenskaper, temperament och ridbarhet. Samtidigt arbetar vi med att varje hingst får en optimal daglig tillvaro för att leverera sperma av toppkvalitet.

Kontakt:

Alexandra Mörner
+46708-660419
alexandra.morner@me.com

Rebecca Milton, Stallchef
+46735762657
rebecca_milton@hotmail.com

Stella Röhlcke, hoppryttare baserad i Holland.
stella@lovstastuteri.com

Läs mer...

icon/story