Ryttarskifte för Lövsta Stuteris hopphingstar

Under hösten får två av Lövstas hopphingstar nya ryttare när skånebaserade Thomas Ryan tar över Karmel van de Watering och Jens Fredricson tar över El Barone 111.

Thomas Ryan, irländaren som sedan ett par år drivit verksamhet i Skåne tillsammans med Erica Swartz fördjupar nu sitt samarbete med Lövsta Stuteri. Sedan i våras har han tävlat sexåriga hingsten Dom Perignon Z (Dominator 2000 Z-Lucky Boy) som avslutade säsongen i finalen under Breeders. Thomas tar nu även över tyglarna på den tolvåriga Karmel van de Watering (Diamant de Semilly-Quick Star) Karmel har varit mycket framgångsrik med Jens Fredricson i sadeln med ett antal vinster och placeringar upp tom 155 och hans avkommor som just börjat sina tävlingskarriärer ser mycket lovande ut.

“Jag har följt Karmel och har under hela hans karriär varit imponerad av hans härliga attityd, hans försiktigthet och kvickhet. Det är en ära att ha fått ta över tyglarna efter en ryttare som Jens” säger Thomas Ryan.

Jens har under många år arbetat med Lövstas Stuteris hopphästar, både som rådgivare och ryttare. Vid sidan av stoet Diarado´s Rose ELiTH, som han just har tagit upp i 160 hoppning, kommer han att ta över El Barone 111. Hingsten har de senaste åren ridits av Malin Baryard Johnsson som på ett fantastiskt skickligt sätt tagit El Barone 111 från en relativt grön tävlingshäst till femstjärnig 160 hoppning.

” El Barone 111 är en fantastisk hoppare men en kraftfull häst och vi har tillsammans med Malin beslutat att ett ryttarbyte kan ta honom ytterligare ett steg mot hans fulla potential. Jag ska arbeta honom under vintern så får vi se om vi passar ihop” säger Jens Fredricson.

El Barone 111 som verkat på fryst de senaste två åren för att fokusera på sin tävlingskarriär är mycket efterfrågad i Europa och har de senaste betjänat runt 250 ston årligen.

”Vi lägger stor vikt både vid våra hingstars utbildning, tävlingskarriär och att de matchas rätt med målet att svår hoppning. Vi är därför stolta att kunna arbeta med olika ryttare på toppnivå”, säger Alexandra Mörner som är ansvarig för hopphingstarna från ägarfamiljens sida.

Berättelser från Lövsta

icon/story