Fullsatt när Lövsta Stuteri visade upp internationella topphingstar i både dressyr och hoppning på hemmaplan

Närmare 800 personer hade tagit sig till Lövsta Stuteri - Stjärnborg under påskdagen. Publiken bjöds på ett fullspäckat program med uppvisningar av toppkvalitet, där både Lövsta Stuteris egna hingstar och externa hingstar som deltar i årets hingstprogram visades upp.


- " Det var fantastiskt roligt att äntligen få visa upp våra fina hingstar live igen och de fick möjlighet att visa sina många kvaliteter för stoägarna", sa Tinne Vilhelmson Silfvén, stuteri och utbildningschef på Lövsta Stuteri.

Visningen inleddes av Antonia Ax:son Johnson som alltså för första gången sedan 2019 kunde välkomna publik tillbaka på seminstationen. Ett tjugotal hingstar visades ridna av bland annat Jens Fredricson, Caroline Darcourt och Mads Hendeliowitz. Tinne Vilhelmson Silfvén och Jens Fredricson guidade även besökarna genom visningen, både genom att beskriva hingstarna, men de passade även på att skicka med lite tips hem till stoägarna.

- " Det är så roligt att jobba med Lövsta Stuteri, för vi har verkligen så många fina hingstar av internationell toppkvalitet. Kanske kan det bli Dom Perignon jag rider nästa världscupfinal på, eller ett mästerskap på Karmel van de Watering", sa Jens Fredricson med ett leende.

En av besökarna från visningen var Katrin Lindroth, som letade efter hingst att betäcka sitt sto med.

- " Det kommer verkligen bli svårt att välja. Jag har fått se så många fina hingstar idag, så nu får vi åka hem och fundera. Det är verkligen ett bra tillfälle att få se hingstarna visade ridna, men även att man får se dem i stallet som vi fick möjlighet till idag", avslutar hon.

Lövsta Stuteri har stostationer både på Stjärnborg i Upplands Väsby och från och med i år även i Flyinge. Lövsta Stuteri-Flyinge har redan öppnat portarna för säsongen och Lövsta Stuteri - Stjärnborg öppnar 20 april. Hela hingstprogrammet hittar du här.

Berättelser från Lövsta

icon/story