sv / en

Bild 1 av 4

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2018

Stationerad

Lövsta - Stjärnborg

Mankhöjd

165

Ägare

Mads Hendeliowitz AB, Maria Westerberg & Endeavor Breed & Dressage Sweden AB

Uppfödare

Volkmar und Heike Schadock

WFFS

Ej bärare

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Endast tillgängligt i Sverige

Fryst sperma

Ej tillgänglig

Priser

icon/stallion

Färsk sperma

Språngavgift 3500 SEK
Dräktighetsavgift 6500 SEK

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

WFFS: Inte bärare av anlaget.

Prestationer

icon/stallion

Salvatore Ferragamo godkändes med 41 p exteriört och ansågs vara en ädel, långlinjerad hingst med naturlig resning. Skritten bedömdes avspänd, energisk och vägvinnande. Traven är taktmässig, energisk och spänstig. Galoppen är balanserad, bärig och energisk.

Salvatore Ferragamo är samarbetsvillig och lydig. Testryttarna betonade att han har tre jämna, reglerbara gångarter, som är utvecklingsbara. Salvatore Ferragamo fick beröm fram för allt för sin galopp och att han är välbalanserad.

Salvatore Ferragamo placerade sig femma i SWB Stallion Trophy 2022 och Cathrine Laudrup Dufour berömde honom för både hans ridbarhet och gångarter.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Secret fick toppbetyget 9,5 i dressyr i sitt test i Schlieckau med fyra gånger 10,0 i poängraden och fortsatte sedan dominera som unghingst. Han var sedan vicesegrare i Bundeschampionat in Warendorf. Totalt har Secret kvalat tre gånger till Bundeschampionat och har varje gång varit champion eller vice champion. I kvalet 2017 fick han 9 för skritt, trav och träning samt 10 för galopp, med 8,5 för exteriören. I kvalet 2019 vann han för nadra gången och belönades med 8,5. Han vann också 2020 kvalet till Bundeschampionat med 8.5 för skritt, 10 för trav och galopp, 7.5 för lösgjordhet samt 9 för allmänt intryck. Han vann sedan final kvalet och vann därefter även finalen. Secret vann unghäst-VM som femåring, även då med Jessica Lynn Thomas i sadeln.

Salvatore Ferragamo är modern Madeiras första avkomma. Mormodern Weltdame har lämnat de i Hannover godkända hingstarna Alpha Royal DSP och Marian von Bellin DSP. Mormorsmor Weltherrin har lämnat en avkomma som har placeringar i MSV.

Morfar Millennium var andre reservchampion i Neumünster, premiehingst i Oldenburg och vann flera unghästklasser samt blev vice Trakehner-champion i Hannover. Han har placeringar i svår klass. Millennium är elitpremierad och har lämnat flera avkommor som blivit champion- och premiehingstar. Ur den första årgången märks Sir Sansibar och Morricone. Därefter följde Helium, Halleluja, Sir Samoa och flertalet därefter.

Mormorsfar Fidertanz vann sin premiering, sitt 30-dagarstest i Neustadt/Dosse med seger och blev 2005 vicebundeschampion med 9,5 i ridbarhet. Fidertanz kvalade till bundeschampionat 2007 med 8,8 poäng samtidigt som han var enormt använd i aveln. Han har segrar i GP. Han har nästan 50 godkända söner och många statspremieston. Många avkommor har finalplacerats i bundeschampionat och flertalet tävlade framgångsrikt i unghästklasserna. En av de mest kända avkommorna i svår klass är GP-hästen Franziskus (Ingrid Klimke).

Salvatore Ferragamo är premierad i SWB och godkänd i de sydtyska förbunden.

Filmklipp

icon/stallion
  • Salvatore Ferragamo hingstvisning Flyinge 2022

  • Salvatore Ferragamo training at home May 2023