Bild 1 av 5

Bild 2 av 5

Bild 3 av 5

Bild 4 av 5

Bild 5 av 5

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2016

Stationerad

Borebackar Gård

Mankhöjd

171

Ägare

Per-Arne Persson

Uppfödare

Per-Arne Persson

Kort om hingsten

En modern hingst, av mycket god modell, med högpresterande hingstar i stamtavlan kombinerat med ett mycket prestationsstarkt möderne!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr, gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 90 dagars dräktighet 5500 kr
  • Levande föl 7000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Saint Louis bedömdes under bruksprovet vara ädel, långlinjerad och lätt och belönades med 9 poäng för typen. Skritten bedömdes vara rörlig, aktiv, taktmässig och vägvinnande. Traven är taktmässig och lätt, med bra energi och rytm. Galoppen är rytmisk. Testryttarna betonade att Saint Louis är en mycket samarbetsvillig hingst. Han är avspänd med tre bra gångarter.

Saint Louis var finalhäst i fyraårschampionatet i Breeders Trophy 2020 med Yvonne Österholm i sadeln. Ekipaget deltog även i Falsterbo Horse Show och presterade i semifinalen en fin ritt, med många höjdpunkter, där Saint Louis visade sin goda ridbarhet.


Härstamning

icon/stallion

Fadern Blue Hors St Schufro läser du mer om här.

Modern Denice tilldelades diplom vid treårstestet. Mormodern Delight är diplom- och elitsto och har tilldelats Familjen Tatis Anderssons hederspris som framstående avelssto. Hon fick diplom som treåring och placerades fyra på rikssto. Hon har lämnat sju avkommor med diplom. Dottern Diamond Rose vann 3-års testet i Plönninge 2008 med 50 poäng och blev fyra i rikssto. Dorette (u. Delight) vann 3-årstestet i Osby med 51,5 p och har varit placerad i Svenskt Avel och Sportchampionat som 3-, 4- och 5-åring. Dottern Diod (helsyster till Demand) fick både hopp- och gångartsdiplom på 3-årstestet och vann rikssto och därmed den åtråvärda kungakannan. Diod har deltagit i Falsterbo, unghäst-VM och Breeders Trophy flertalet gånger. Breeders Trophy. Delight har även lämnat Quarton som har deltagit i tre unghäst-VM (som 5-, 6- och 7-åring). Quarton har vunnit Breeders Trophy som 6- och 7-åring och tävlar nu framgångsrikt i Grand Prix. Sonen Demand 1344 har varit framgångsrik i unghästchampionaten och deltagit i unghäst-VM.

Morfar Blue Hors Zack kan du läsa mer om här.

Mormorsmor till Saint Louis är det framstående elitstoet Marlén. Marlén gav 15 föl, varav nio exporterades, tre blev godkända hingstar, tre ston fick elitutmärkelse, tre tävlade svår dressyr och två tävlade svår klass i körning par och fyrspann. I tredje led återfinns Don Schufro, en fantastisk gångartsförärvare som själv hade en enastående tävlingskarriär med lagbrons i OS 2008 som största merit.

Saint Louis är godkänd i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • Saint Louis 1412 Hingstvisning 2021