Bild 1 av 4

Foto: Roland Thunholm

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2017

Stationerad

Lövsta Seminstation

Mankhöjd

168

Ägare

Lövsta Stuteri AB

Uppfödare

Eykens-Stessens B.V.B.A.

Kort om hingsten

Hingsten som har hoppningen i blodet!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr, gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 90 dagars dräktighet 5000 kr
  • Levande föl 6500 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Rimaro van de Looise Heide bedömdes under bruksprovet vara ädel och högställd. Han har en aktiv skritt och en lätt, ganska framåtgripande trav. Galoppen är vägvinnande galopp med bra balans.

Testryttarna berömde hans hoppning, han ansågs vara en kvalitetshäst med väldigt mycket kapacitet. Han har bra karaktär och är hinderklok, försiktig och fokuserad på hinder. Han bedömdes ha otroligt bra hinderuppfattningsförmåga, ett stort hopp och ha ett bra avstamp.


Härstamning

icon/stallion

Fadern Diarado kommer ur den framgångsrika holsteinerstammen 318 d. Han blev premiesegrare i Holstein, hade rekordpoäng vid sitt hingsttest, bronsmedaljör i Bundeschampionat och har tävlat internationell 150 hoppning. Han är högt rankad på WBFHS´s lista över fadershingstar och har över 50 godkända söner. Bland de många avkommorna på tävlingsbanorna märks bland andra Diarado´s Boy och dubble bundeschampionatsvinnaren Diaron.


Modern Lavita van de Looise Heide har själv vunnit unghästklasser som sexåring. Hon har fem avkommor, varav en tävlar 130 hoppning och har vinster i unghästklasser. Lavita van de Looise Heide är helsyster till både Dimaro van de Looise Heide, som har placeringar i internationell 160 hopppning med Ales Opartrny och Ideal van de Looise Heide som tävlar i internationella 150 klasser. Mormors mor Princes Del Prado har lämnat Bolzano van de Looise Heide som tävlar i 150 hoppning.

Morfar Kashmir van´t Schuttershof tävlade själv 160 hoppning och har lämnat över 100 hästar enbart i 160 hoppning. Några av avkommorna är H&M All In, H&M Indiana, Reveur de Hurtebise, Fedor och Gazelle.

Rimaro van de Looise Heide är premierad i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • Rimaro van de Looise Heide 1434 Hingstvisning 2021

  • Rimaro van de Looise Heide 1434 Bruksprovet 2021

Läs mer...