sv / en

Bild 1 av 2

Bild 2 av 2

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2014

Mankhöjd

169

Ägare

Exported

Uppfödare

Nya Äppelvikens ridskola AB

Kort om hingsten

Bruksprovsvinnare i hoppning 2018 – Point Break – med atletiskt scope, en riktigt bra teknik och en fantastisk galopp. Han har allt som kan önskas av en modern hopphingst!

Pris

icon/stallion

Du betalar

  • 8000 kr/dos

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Under bruksprovet bedömdes Point Break hoppa med god balans, framåtbjudning, bra benteknik, ryggverkan och spänst. Han reagerar snabbt och rättar sig mycket bra. Point Break är en samarbetsvillig, orädd och energisk hingst, med mycket bra avstamp, både i riktning och kvickhet. Han belönades med 9,0 för teknik och förmåga samt 8,5 för temperament och utvecklingsbarhet.

Point Break är en högställd, lätt hingst med typpoängen 8,0. Gångarterna är för en hopphäst mycket ändamålsenliga, med en taktmässig skritt, en aktiv och liksidig trav där han arbetar väl igenom kroppen i ganska god balans. Galoppen är lätt, energisk och lätta att reglera. Point Break använder kroppen på ett ändamålsenligt sätt, ger en god kontakt och är liksidig och samarbetsvillig.

Point Break fick som treåring diplom med hoppbetyget 10-10. Han var 2019, med Anders Lagergréen i sadeln, placerad i Falsterbo Horse Show och briljerade under unghäst-VM i Lanaken. Han rönte stort internationellt intresse under VM:et, kom sjua i finalen och var bästa SWB-häst. Point Break rankades etta bland femåringarna i Sverige 2019. Under 2020 var ekipaget framgångsrikt trots få arrangerade tävlingar och Point Break såldes till Ben Maher för en storsatsning inom den internationella hoppsporten. Ekipaget har under 2021 placeringar i 140-klasser, bland annat en vinst i sjuårsklassen i Aachen. I april 2022 placerade sig ekipaget i internationell 150.

Avkommor

icon/stallion

De första, ännu unga, avkommorna har visat sig ha en enorm hoppglädje och har ärvt mycket av Point Breaks lätta, energiska rörelser.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Action-Breaker är helbror med Quasimodo vh Molendreef (David Jobertie), far till bland annat fenomenet Hello Sanctos. Action-Breaker var belgisk mästare som fyraåring, han deltog framgångsrikt i många CSI5* i sin aktiva karriär och hade stora framgångar i Aachen, Cannes, Paris, Basel, Geneve för att nämna några för att nämna några prestigefyllda tävlingar där han deltog. Action-Breaker var, med Sergio Alvarez Moya i sadeln, på trettonde plats i World Cup-finalen 2011. Ekipaget hade en stor del i vinsten i Nations Cup 2012. Action-Breaker har ett flertal avkommor som tävlar femstjärnig 160-hoppning. Action-Breaker nedärver en välbalanserad galopp och extremt bra teknik, vilket även kan ses i Point Break.

Den populära holländska stolinjen 163 har producerat otaliga svårklasshästar och hingstar, blandannat världscupvinnaren Winningmood vd Arenberg och Jardonnay VDL, KWPN ́s champion 2017. Point Break är stoet Berettas första föl, hon tävlar nu 130-hoppning. Morfar Balou du Rouet har otroligt många avkommor som är framgångsrika i svår klass. Han har fler än 50 godkända söner och bland avkommorna kan nämnas stjärnor så som Horse Gym’s Balzaci och Balance (Felix Hassmann), Bacardi OLD (Marc Bettinger), Burberry (Jan Sprehe) och Balloon (Shane Breen), First Class van Eeckelghem (Daniel Deusser), Baloubet 4 och Brooklyn 17 (Mario Stevens). Avkommorna till Balou du Rouet är extremt framgångsrika även i unghästklasser, många av dem går i topp i Bundeschampionat. Balou du Rouet vann själv 19 unghästklasser, segrade vid ett av finalkvalen till Bundeschampionatet med toppnoteringen 9,2 och var vid flertalet tillfällen framgångsrik i svår klass. På Balou du Rouets möderne återfinns otaliga godkända hingstar så som Cornet’s Balou, Cowondo Z och Sandrissimo. Ur stostammen kommer även Daddy Cool, Le Sandro och Lord Sandro.

Mormor Lambretta har själv tävlat 120, men har en gedigen skara namnkunniga syskon. Medoc IIvar tvåa på unghästVM i Zangersheide som femåring och senare i karriären tävlade i OS 2004.Oberon har framgångsrikt tävlat i 160-klasser och Nations Cup. Han hoppade även 215 cmi Puissiancen på Dublin international Horse Show vid 17 års ålder. Colibrie har vinster och placeringar i svår hoppning, bland annat trea i VW GP-final 2015 samt placerad i Grand Prix i Strömsholm och Norrköping samma år.

Point Break är godkänd i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • Point Break Unghäst VM 2019

Läs mer...