Bild 1 av 6

Bild 2 av 6

Bild 3 av 6

Bild 4 av 6

Bild 5 av 6

Bild 6 av 6

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2002

Stationerad

Lövsta - Stjärnborg

Mankhöjd

167

Ägare

Riesenbeck international

Uppfödare

Marlies Holtgräve

Kort om hingsten

Monte Bellini är känd för sin fantastiska hoppteknik, men också för sitt fantastiska temperament och ridbarhet. Han är en otroligt lugn och okomplicerad hingst. Samtidigt är det få hingstar, vars karriär är en sådan framgångssaga som Monte Bellinis. Han har övertygat genom åren; som premiehingst när han godkändes, tysk mästare både individuellt och i lag samt efter svårslagna prestationer i Grand Prix, Nations Cups och världscupfinalen i ’s Hertogenbosch kvalificerad till 2012 års i London.

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 90 dagars dräktighet 7500 kr
  • Levande föl 9000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Monte Bellini var ena av de bästa hopphingstarna i sin årskull. Han blev premiehingst vid premieringarna 2004 i Münster-Hahndorf och blev reservsegrare vid sitt 70-dagarstest med höga poäng på både hoppning och gångarter.

Monte Bellini vann Bundeschampionat i hoppning med 9,7, den högsta poäng som fram tills då någonsin blivit utdelad till en femåring. Året därpå vann han Bundeschampionat i hoppning för 6-åringar. Då hade ingen häst vunnit både som femåring och sexåring på över 30 år och aldrig tidigare hade en avelshingst gjort det. Som åttaåring gick han flera 150-klaser och debuterade 160 felfritt.

Monte Bellini blev tack vare sin övertygande säsong första halvan av 2012 uttagen till OS samma år. Världscupfinalen under våren och flera Nations Cup var några av höjdpunkterna under våren. Tyvärr blev det ingen start i OS på grund av en skada. Följande säsong vann han Nations Cup i Falsterbo och Rotterdam, där han också vann Grand Prix.
Avkommor

icon/stallion

Monte Bellinis avkommor klättrar i klasserna efter att ha varit framgångsrika i unghästchampionat, såsom exempelvis Monte Madina. Han har många godkända söner, otaliga statspremieston och flertalet högt bedömda föl.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Montender tog med Marco Kutscher individuellt OS-brons och dubbelt guld vid EM.

Modern Ramira är belönad med ”Performance mare jumping“ och tävlade själv upp till 140-hoppning. Hon har lämnat flertalet tävlingshästar i de högsta klasserna. Sonen Conte Bellini var tvåa vid tyska mästerskapen och har tävlat upp till trestjärnig nivå. Hon har också lämnat ett sto efter Lancer III som i sin tur lämnat en godkänd hingst, Cognito efter Christoph Columbus.

Morfar Ramiro Z har lämnat otaliga svårklasshästar och avelshingstar, men förknippas kanske i Sverige främst som far till Robin Z.

Mödernet har lämnat tävlingshästarna Wapiti/Fritz Ligges, Le Mans/Markus Beerbaum, Lesotho/Ellen Schulten-Baumer och Wansuela Suerte/Hubertus Schmidt. Dessutom kommer hingstarna Grandenstern, Baryschnikov, Donnerbube I, II och III, Welton ur mödernet.

De berömda blodslinjerna Cor de la Bryère, Ramzes AA, Ladykiller xx, Cottage Son xx och Ferdinand kombineras på ett vinnande sätt i Monte Bellini.

Monte Bellini är godkänd i Hannover, Holstein, Oldenburg-International, Westfalen, Rheinland, KWPN, Mecklenburg, DSP, de sydtyska förbunden och SWB via ett-sto-licens.

Filmer

icon/stallion
  • Monte Bellini

  • Monte Bellini

Läs mer...