Bild 1 av 2

Bild 2 av 2

Om hingsten

icon/stallion
Presenterad i samarbete med Schockemöhle
Födelseår

2017

Mankhöjd

168

Ägare

Paul Schockemöhle Pferdehaltung GMBH

Uppfödare

Gestüt Lewitz

WFFS

Ej bärare

Spermatillgänglighet
Färsk sperma

Endast tillgängligt i Sverige på Lövsta - Flyinge och Lövsta - Stjärnborg

Fryst sperma

Ej tillgänglig

Priser

icon/stallion

Färsk sperma

Hingstavgift 1200 EUR
Transportkostnad 90 EUR

Tysk moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer för samtliga Schockemöhle hingstar. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

WFFS: Inte bärare av anlaget.

Prestationer

icon/stallion

Diablue vann sitt prov i Adelheidsdorf med 10 för scope och prestationsvilja. Uppförande, ridbarhet, övergripande intryck och temperament fick poängen 9.5. Diablue PS fick också 9.75 för sin karaktär. Med en totalpoäng på 9.25 vann han stort bland de 35 kandidaterna.

Härstamning

icon/stallion

Diablue PS är den första godkända sonen från sin fader Diaron, som vunnit Bundeschampionat två gånger och som nu är på uppgång med placeringar i Youngster Tourerna i Verden, Neumünster, Zandhoven och Opglabbeek med Patrick Stühlmeyer i sadeln.

Diablues moder Stakkariella såldes 2017 för 2,4 miljoner euro vid P.S.I. auktionen till kunder i USA. Hon har vunnit otaliga medelsvåra unghästklasser med Patrick Stühlmeyer, tävlade framgångsrikt vid VM för unga hästar i Lanaken och var placerad vid Bundeschampionat 2019. Hon är helsyster till den internationellt framgångsrika Stariallo Blue PS/Irma Karlsson och världscupsfinalisten Storiall Blue/Kara Chad som varit placerad i internationella Youngster tourer.

Morfadern Stakkato, som med Eva Bitter tog guld vid tyska mästerskapen 1998 likväl som i Gera 2003 och i Münster 2010, dominerade FNs avelsvärdering i elva år. 2017 blev han utnämnd till Årets hingst i Hannover. Över 70 söner från Stakkato har blivit godkända och ungefär 120 döttrar är premierade. Stakkato återfinns även som morfar till Colestus/Christian Kukuk och Ludger Beerbaum, Firth of Lorne/Marcus Ehning, Singular LS La Silla/Marcus Ehning och Linnea Ericsson-Carey precis som hos Perigueux/Eva Bitter.

I tredje generation återfinns ledaren av WBFSHs ranking över världens bästa hopphingstar – Chacco-Blue – som kom trea i Aachen Grand Prix. Coriall, som är en son från Cor de la Bryère, följer i härstamningen. Han var framgångsrik i sporten och efter en kort tid i aveln i Holstein lämnade han flertalet topphästar så som Candy/Alois Pollman-Schweckhorst som kom nia i världscupen. Med Continue och Frühlingsball är Diablues härstamning komplett. De godkända hingstarna Almritter, Alphorn I och II, Asco, Firnhang, Freudentraum, Lützow, Pandero likväl som de internationella topphästarna Poker/Otto Becker och Riamo/Franke Sloothaak härstammar alla från den westfaliska linjen från Herta von Nienberge.

Diablue är godkänd via ett-sto-licens i SWB, Hannover, Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden och Westfalen.

Filmer

icon/stallion
  • Filmer