Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2009

Stationerad

Danmark

Mankhöjd

168

Ägare

Katrinelund

Uppfödare

Hinrich Wuelpern

Kort om hingsten

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr.

Du betalar sedan:

  • 7000 kr vid 70 dygns dräktighet.

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget


Prestationer

icon/stallion

De l’Or var premiehingst i Hannover 2011 och såldes vid den efterföljande auktionen till Katrinelund och norska Kristin Andresen. De l’Or har tre stora, regelbundna, taktmässiga gångarter - där galoppen utmärker sig.

De l’Or har ett fantastiskt temperament och en fin inställning till arbete. Under sitt hingsttest i Schlieckau belönades han med 8,4 poäng.

Avkommor

icon/stallion

De l’Or präglar sina avkommor, som blir flotta i typen och fronten är i uppförsbacke. Han förbättrar typ och gångarter. De l’Or har redan flera godkända söner.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Dancier var champion i Hannover 2004 och vinnare i sitt hingsttest 2006 med 146 poäng. Han deltog i finalen i Bundeschampionat 2008 och är utbildad till svår klass. Mödernet är prestationsstarkt och har välkända Absatz på både moderns och faderns sida. Flertalet Grand Prix-hästar återfinns i mödernet, men också ett par hopphästar såsom exempelvis Espri. Mest känd från stammen i Danmark är hingsten hingsten Voltaire (e. Wedekind).

Morfar Rotspon hade höga 148, 8 poäng i sitt hingsttest och har lämnat framförallt mycket ridbara och rörliga avkommor, med bra gångarter.

De l´Or är godkänd via ett-sto-licens i SWB, Dansk Varmblod, Hannover, Westfalen, Rheinland och de sydtyska förbunden.

Filmer

icon/stallion
  • Nq0TJeK6FQU