Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

1996

Stationerad

Mankhöjd

170

Ägare

Katrinelund

Uppfödare

Hinnerk Clausen

Kort om hingsten

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr.

Du betalar sedan:

  • 7000 kr i 70 dygnsavgift.

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Crelido vann Dansk Ride Forbunds championat för fyraåringar, där han bland annat fick 10:or för ridbarhet. Som sex- och sjuåring fick han placeringar i MB/MA och blev placerad i sin första start i svår klass. Crelido har med OS-ryttaren Stein Endresen gått från succé till succé. Ekipaget tof 2009 segrar och placeringar i Genève, Barcelona och Spruce Meadows.

Under 2010 fortsatte framgångarna, de var felfria i CSIO Linz i 155 cm, CSIO Gijon 5* i 150 cm, CSI Oslo World Cup Grand Prix och slutade med 4 fel i World Cup-klassen vid CSI Lyon. 2011 var de felfria vid CSI Arezzo samt felfri och tredjeplacerad på hemmabanan vid CSI Odense.

2012 utnämndes Crelido till ”Årets Hingst” i Dansk Varmblod och vann en klass vid CSIO i Bernstorffsparken. Igen i 2013 var Crelido placeret i CSIO 5* i Oslo och Helsingfors.

Avkommor

icon/stallion

Crelido är far till brons-, silver- och guldmedaljston och de har sedan visat sig fina att rida. Avkomman Charmeur (Astrid Gemal) har vunnit Dansk Ride Forbunds championat och representerat Danmark i såväl Verden som vid Falsterbo Horse Show. Charmeur är utbildad till GP. Dottern Corinna blev australiensk mästere i 2019 och ingick i utmaningstryppen till OS 2020. Flera Crelido-avkommor har också tävlat framgångsrikt i UVM. Han är far till flera godkända hingstar bland andra Svalegårds Gold Crelido, som synts i sporten, men bland annat framgångar i unghästklasserna i Falsterbo och UVM på Zangersheide.

Härstamning

icon/stallion

Crelidos härstamning består av 7x Cottage Son, 4x Cor de la Bryére och
3x Ramzes blod. Crelido själv har cirka 40 % fullblodsinslag.

Fadern Calido har i Tyskland högt avelsindex i hoppning, men även relativt högt i dressyr. Calido vann sitt bruksprov och vann även finalkvalet till Bundeschampionat samt tävlade med segrar och placeringar upp till 145-hoppning. Han är topprankad som hoppförärvare i flera avelsförbund.

Crelido är godkänd via ett-sto-licens i SWB, Holstein, Hannover, Oldenburg, Dansk Varmblod, och Norsk Varmblod.

Filmer

icon/stallion
  • Crelido