Bild 1 av 2

Bild 2 av 2

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2003

Stationerad

Mankhöjd

168

Ägare

France Etalons

Uppfödare

J. Strauss

Kort om hingsten

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • 3500 kr i språngavgift.

Du betalar sedan:

  • 13 400 kr vid dräktighet 221001.

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Canturano genomförde sitt 70-dagarstest i Adelheidsdorf, där han i konkurrens med 31 andra hingstar var "HLP-segrare" med totalpoängen 131.86. Han vann hoppningen med 135,20 poäng. Han gjorde sedan ett mycket bra 30-dagarstest och godkändes även för KWPN med bland annat 9 för scope.

Canturano deltog i finalerna i hingstklasser som fyra- och femåring och har sedan haft framgångar till och med tvåstjärnig internationell nivå med Wout-Jan Van der Schans i sadeln.

Avkommor

icon/stallion

Canturano har över 60 avkommor i internationell klass. De är ofta ridna av toppryttare, exempel på femstjärnig nivå är; Georgina Bloomberg (Cliff Z), Werner Muff (Daimler), Gerfried Puck (Davey) och Holger Hetzel (Dalli Dalli). Fler lovande tävlingshästar är på uppgång, Elan SFN riden av Vincent Voorn, Dantino med Rene Tebbel och Dokyra Fortuna med Jeroen Dubbeldam. Avkommorna inbringar ofta toppriser på auktioner, Don Juan VL var dyrast med 325 000 euro på Hendrix Brothers och Holger Hetzel sålde Dalli Dalli 6 för 360 000 euro.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Canturo var mycket framgångsrik med Bernado Alves i sadeln. Ekipaget deltog bland annat i OS i Aten och VM i Aachen. De har även vunnit GP i Madrid och var fyra i Aachen GP. Canturo härstammar ur den framgångsrika Holsteiner-linjen 162.

Modern Madonna IV har lämnat flera svårklasshästar i hoppning. Både mormor och mormorsmor har även de gett tävlingshästar i svår klass. Morfar Coriano tävlade framgångsrikt i internationell svår hoppning och är en dotterson till Golda, ur linjen 318d2. I tredje led återfinns Ahorn Z, som också återfinns i exempelvis Indorado, Lordanos, Numero Uno, Lux Z och Concerto.

Canturano är godkänd i BWP, Hannover, Holstein, KWPN, Oldenburg, OS, Selle France, Zangersheide och via ett-sto-licens i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • Canturano