Bild 1 av 1

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2016

Stationerad

Danmark

Mankhöjd

169

Ägare

Uppfödare

Kort om hingsten

Blue Hors Zackorado hade vid urvalet för fyraåriga dressyrhästar 2020 fantastiska 90,6 poäng! Delpoängen fördelades; 9,0 för skritt, 9,3 för trav, 8,8 för galopp och 9,0 för ridbarhet samt 9,2 för utvecklingsbarhet.

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr, gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 70 dagars dräktighet 8000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Zackorado premierades i tyska Kreuth 2018 där han blev segerhingst. Året efter gjorde han ett tyskt 14-dagarsprov med det fina resultatet 8,34 poäng.

I fyraårschampionatet briljerade Zackorado med en totalpoäng på 90,6. Gångartsbetygen fördelades med 9 för skritt, 9,3 för trav och 8,8 för galopp. Ridbarheten belönades med 9,0 och framtidsutsikterna 9,2.

Avkommor

icon/stallion

Zackorados första årgångar ser väldigt lovande ut. Det är snygga och långbenta föl som bekräftar förväntningarna på vad Zackorado kan bidra med. Det är lätthet och snygg modell som därför med fördel kan användas på lite kraftiga och inte fullt så moderna ston.

Härstamning

icon/stallion

Zackorado är från en mycket prestationsstark stostam som har producerat högt bedömda ston och hingstar samt åtskilliga tävlingshästar upp till Grand Prix dressyr.

Mormors mor Rosalie efter Rubinstein är moder till Grand Prix-stoet Viva España efter Ex Libris samt de godkända hingstarna Dressage Royal efter Donnerhall och Zansibar efter Blue Hors Zack.

Mormor Rosanna är med det helsyster till godkände hingsten och Grand Prix hästen Dressage Royal, far till topprankade Grand Prix hingsten Damsey FRH och DWB-hingsten UNO Don Diego. Den senare har skapat en egen dansk hingstlinje. Rosannas syster Rosmari efter De Niro är moder till hingsten Znickers efter Blue Hors Zack.

Zackorado har med sig en härstamning som kombinerar det bästa från den holländska och tyska dressyraveln. Genom ikoniska hingstar som Ferro och Jazz på den ena sidan och Florestan, Weltmeyer och Donnerhall på den andra. Han är en av de Zack-söner med mycket schwung i sina rörelser med sig helt naturligt. Sett till både blodslinjer och typ kan han användas till ett brett spektrum av ston då han själv är en modern hingst utan alltför stor ram och med tre verkligt goda och elastiska gångarter.

BH Zackorado är premierad i DWB, Oldenburg, Westfalen, Hannover och godkänd via ett-sto-licens i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • BH Zackorado