Bild 1 av 6

Bild 2 av 6

Bild 3 av 6

Bild 4 av 6

Bild 5 av 6

Bild 6 av 6

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2004

Stationerad

Danmark

Mankhöjd

172

Ägare

Uppfödare

Kort om hingsten

I den absoluta världseliten i både avel och sport!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 7000 kr
  • 70 dagars dräktighet 18 000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Blue Hors Zack är 2019 års utmanarhingst i dressyr i SWB! Utmärkelsen delas ut för att uppmärksamma hingstar som visat en lovande start i sin avelskarriär och vars avkommor visat talanger för att bli framgångsrika sporthästar.


Blue Hors Zack har egna tävlingsmeriter utöver det vanliga, samtidigt som han är en exceptionellt stark gångartsförärvare. BH Zack har otaliga avkommor i den internationella toppsporten och ett fyrtiotal godkända söner. BH Zack fick sin elitutmärkelse 2014, samma år som han även utnämndes till ”Stallion of the Year” inom Dansk Varmblod.

BH Zack var sjundeplacerad i World Cup-finalen 2018. Han deltog i det danska laget i VM i Tryon samma år och blev bästa danska ekipage på en individuell tiondeplats. Under hösten 2018 vann BH Zack World Cup-kvalet i Herning med drygt 83%. Han fick sitt stora internationella genombrott året innan och visade med tydlighet att han har kommit för att stanna i den yttersta eliten. Vid World Cup-finalen i 2019 i Göteborg kom ekipaget på en fjärde plats och blev samma år danska mästare. BH Zack var elva och därmed bästa avelshingst vid OS i Tokyo.

Avkommor

icon/stallion

BH Zack har visat sig vara en stark gångartsförärvare och avkommorna är framgångsrika ändå upp till svår klass. under 2017 startade hans äldsta avkommor Grand Prix, även på internationell nivå, vid nio års ålder.

Bland avkommorna i sporten utmärker sig Blue Hors Zepter, Glock’s Zonik, Zome Zin och Blue Hors Zatchmo. Sönerna fortsatte att övertyga under 2018, Zac Efron och Zackorado utmärkte sig på premieringarna i Oldenburg respektive Kreuth. Sonen Sezuan har vunnit unghäst-VM i dressyr tre år i rad och är numera en av de otaliga avkommor som är framgångsrika i lilla rundan.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Rosseau var segerhingst vid KWPN´s hingstpremiering 2002. Han vann Pavo Cup samma år med poäng som än idag står sig. Av båda testryttarna fick ha 10,0. Rosseau var silvermedaljör på unghäst-VM som femåring. Han är far till flertalet godkända hingstar och tävlingshästar.

BH Zack är modern Oronas andra föl. Det första fölet vann medelsvår dressyr i Nederländerna som sexåring. Orona själv har tävlat medelsvår dressyr och genomfört ett mycket bra stotest i Nederländerna. Hon har även lämnat två elitston (KWPN). Morfar Jazz, en av de mest eftersökta hingstarna i Nederländerna, kräver ingen närmare presentation.

Filmer

icon/stallion
  • BH Zack

  • BH Zack - tävling

  • BH Zack - WC Kür

Läs mer...