Bild 1 av 4

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2015

Stationerad

Danmark

Mankhöjd

170

Ägare

Uppfödare

Kort om hingsten

Ny spännande stam för en modern dressyrhästavel!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr
  • 70 dagars dräktighet 9000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Blue Hors Kingston är en högintressant hingst efter Totilas-sonen Glock’s Toto Jr, med prestationsblod på mödernet. BH Kingston har utmärkt sig i de tester han gjort i Holland. Han visar mycket stor ridbarhet och har redan fått ett stort antal 9:or för den fina ridbarheten.


BH Kingston var tvåa vid sitt 50-dagarsprov i Ermelo. Han erhöll totalpoängen 85,5, med 9,0 för ridbarhet. Ur utlåtandet går att läsa bland annat att han är en arbetsvillig och ärlig hingst, men mycket framåtanda och en mycket bra attityd. Han bedömdes ha en ren, aktiv och stor skritt och en trav med bra mekanik och aktiva bakben. Galoppen är kraftfull, i uppförsbacke, rymlig med bra balans. BH Kingston ger sin ryttare en bra känsla och bedömdes ha mycket stor talang.

Som femåring fick BH Kingston 95,40 point vid kvalet till Dansk Ride Forbunds dressyrchampionat, med poängen 9 för skritt, 9,2 för galopp, 9,5 för ridbarhet, 9,5 för kapacitet och hela 10 poäng för trav.

Avkommor

icon/stallion

Enligt KWPN´s avelsråd kan BH Kingston förväntas tillföra utstrålning, bra modell, gångartskvalitéer, ridbarhet och god inställning till arbete.

Härstamning

icon/stallion

Fadern Glock´s Toto Junior vann som femåring Pavo Cup och fick i sin första fölårgång tre godkända söner, däribland BH Kingston.

BH Kingstons mor är elitstoet Arina efter Cabochon-sonen Turbo Magic, som har haft en dressyrkarriär i USA. Arina har också en avkomma som tävlar dressyr och hennes mor Sarina är mor till Griffin, godkänd i AES. I stostammen återfinns flertalet tävlingshästar.

I tredje och fjärde led återfinns de betydelsefulla ridhästproducenterna Flemmingh och Nabuur.

Filmer

icon/stallion
  • BH Kingston

Läs mer...