Bild 1 av 1

Foto: Kiki Beeltiz

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2017

Stationerad

Danmark

Mankhöjd

170

Ägare

Uppfödare

Kort om hingsten

Premiehingst i Oldenburg och Dansk Varmblod - en komplett hingst med topphärstamning!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr, gäller för alla.

Du väljer sedan någon av dessa betalningssätt:

  • 70 dagars dräktighet 7000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

WFFS: Inte bärare av anlaget

Prestationer

icon/stallion

Fortron är inköpt till Blue Hors som 2-åring på våren 2019 hos Britta och Bernhard Sieverding, uppfödare till Blue Hors Zepter. De hade själva köpt in honom som föl, ett hingstämne för utveckling, och även om han var en ännu så länge outvecklad tvååring så hade han hingstkaraktär och det osade kvalité om honom.


Vid Oldenburgförbundets premiering i Vechta accepterades Fortron och togs ut till premie-ring med totalt sex andra premiehingstar. Fortron var en av den kräsna och kunniga publikens absoluta favoriter.

Oldenburgs avelsledning prisade Fortron för sin moderna och sportiga typ med utmejslad silhuett. De betonade också att han är en hingst i konstant balans och koncentration, en hingst med tre verkligt goda gångarter.

Härstamning

icon/stallion

Fortrons far For Romance II var själv premiehingst och är uppfödd av Paul Schockemöhle. Fadern kommer från en mycket prestationsstark familj. Hans helbror segerhingsten For Romance I går Grand Prix, har blivit utnämnd till året dressyrhäst i Oldenburgförbundet och fått motta det ärofyllda VTV-priset 2019. Modern Gesina är också mor till årets sto Fasine i Oldenburgförbundet, de högt bedömda stona Best of All och Fürstin Gesine samt de godkända hingstarna Feinrich, Don Romance och Fürst Donnerhall. Flera av Gesinas avkommor tävlar nu på Intermediaire-nivå.

Fortrons morfar är De Niro-sonen Desperados FRH som i flera år har varit en av världens mest segerrika dressyrhingstar. Med sin ryttare Kristina Bröring-Sprehe har han varit en del av det tyska landslag som har bärgat lagsilver vid OS 2012 i London, lagguld vid VM 2014 i Caen och lagguld på OS 2016 i Rio de Janeiro där han även tog en individuell bronsmedalj. Ekipaget som även varit tyska mästare avslutade sin karriär 2018 efter en lång och mycket lyckosam karriär med otaliga internationella segrar.

Fortrons stostam har genom generationer levererat svårklass-hästar som primärt gjort resultat i hoppning. Fortrons mor Down Under har själv gått medelsvår dressyr. I stostammen finns godkända hingstar som Don De Niro, Dream On, Sanletto, Royal Rhythmik med flera.

BH Fortron är premiehingst i DWB och Oldenburg samt godkänd via ett-sto-licens i SWB.

Filmer

icon/stallion
  • BH Fortron