sv / en

Bild 1 av 4

Bild 2 av 4

Bild 3 av 4

Bild 4 av 4

Om hingsten

icon/stallion
Födelseår

2016

Stationerad

Borebackar Gård

Mankhöjd

168

Ägare

Stall Fulltofta

Uppfödare

Hartwig Schoof

Kort om hingsten

Hingsten som redan i ung ålder lämnat lovande avkommor och själv presterar på hög nivå på sin väg mot mästerskap!

Priser

icon/stallion

Du betalar

  • Språngavgift 3500 kr
  • Dräktighetsavgift 7000 kr

Moms tillkommer. Transportkostnader tillkommer. Priset kan komma att ändras vid oförutsedda händelser.

För mer information om transportkostnader eller om du kommer med sto till Stjärnborg, läs här. Seminerar du på Flyinge, läser du mer här.

WFFS: Inte bärare av anlaget


Prestationer

icon/stallion

Asterix de Couleur hade 8,68 i det samlade hoppbetyget i sitt tyska prov 2019. Under sportprovet 2020, som han genomförde med bravur, hade han bland annat 8,6 för sin ridbarhet.
Året efter, 2021, tävlade Asterix de Couleur och vann nästintill varje tävling med så höga poäng som 8,8. Under Sunshine Tour 2022 var Asterix de Couleur placerad i båda sexårsfinalerna vid Sunshine Tour (4*), han hade totalt 13 felfria rundor på 15 starter. 2023 inleddes strålande med en tredjeplats i sjuårsfinalen vid Gothenburg Horse Show. Under bruksprovet bedömdes han vara långsträckt, maskulin med naturlig resning och fick 8 poäng på typen.

Avkommor

icon/stallion

Asterix har varit i avel i Tyskland i tre säsonger och hade 2022 cirka 100 ston. Avkommorna är högresta, vackra med mycket vita tecken. De visar stor talang och kapacitet vid löshoppning.

Härstamning

icon/stallion

Fadern, Aganix du Seigneur Z, var på god väg att bli en världsstjärna under Jos Lansink när han skadade sig som nioåring. Aganix du Seigneur Z hade gjort sin femstjärniga debut och hade höga förhoppningar på sig eftersom stammen är full med 160-hästar. Morfar Hickstead är en legendar, med bland annat fem medaljer i stora mästerskap och GP-vinster i bland annat Aachen och Spruce Meadows.

Numero Uno i tredje led hade själv in framgångsrik karriär, riden av Marco Kutscher. Numero Uno har lämnat ett stort antal vinnare av 160 GP och tävlingshästar med OS i meritlistan. Han har även otaliga söner godkända i framförallt KWPN.

Mormor, A-Cover Girl, är syster till Carthago, som har en fin karriär i både sport och avel. Holsteiner linjen 162 är berömt för sina framstående tävlingshästar och mödernet har exempelvis lämnat Cöster (Christian Ahlmann), Canturo (Bernado Alves) och Waterford Crystel (Cian O'Connor).

Asterix de Couleur är godkänd i SWB, Holstein och OS.

Filmer

icon/stallion
  • Asterix de Couleur Lövsta Future Challenge 7-årsfinal, 140, Gothenburg Horse Show 2023

  • Asterix de Couleur och Douglas Lindelöw

  • Asterix de Couleur och Douglas Lindelöw

  • Asterix de Couleur

  • Asterix de Couleur som 3 åring