Vårt erbjudande

På Lövsta Horse Fitness erbjuder vi tränings- och rehabiliteringspass för din häst på vår Horse-Walk, Horse-Water och Horse-Spa. Alla våra träningsband kommer från Horse-Trainer.

Horse-Walk

Skrittbandet är ett perfekt träningshjälpmedel för din häst inför tävling likväl som rehabilitering efter en skada. Den här typ av träning stärker uppbyggnaden av hästens ryggverksamhet, bärförmåga och balans.

Skrittbandet är även bra vid rehabiliteringsträning för din häst eftersom den får gå rakt, på hårt och jämnt underlag. Vid behov kan man ändra hastigheten.

Vi ställer in tempot och lutningen på bandet efter varje hästs individuella behov. För att hästen ska vänja sig så börjar vi alltid försiktigt.

 • Reducerar viktbelastningen på ben
 • Kondition, muskelutveckling och flexibilitet
 • Reducerar rehabiliteringstiden

Horse-Water

Vattenbandsträning är bra förebyggande träning för dig som har en stark och frisk häst som behöver förebygga skador, dessutom bra kompletterande träning utöver ridträningen.

Har du en skadad häst reducerar du rehabiliteringstiden genom att låta din häst träna på vattenband.

Hästen tränas i den vattenhöjd som är lämplig för din häst – vattennivån är justerbar.

Vattenträningen är unik på det sättet att muskler, leder, senor och ledband tränas upp och byggs upp på samma sätt som vid markträning, men utan samma belastning.

 • Ökar kondition & förbättrar prestation
 • Främjar korrekt hållning & balanserad gång
 • Ökar hjärtfunktionen
 • Gynnar muskelutveckling & flexibilitet

Alla hästar reagerar olika på vattnet, vi börjar alltid försiktigt. Om din häst inte är van vid träning på band kan det vara lämpligt att börja på ett vanligt skrittband för att sedan gå över till vattenbandet.

Horse-Spa

Genom Horse-Spa får din häst en hälsosam läkningsprocess, det är en behandling för dig som har en häst som har skador på ben och hovar så som; senskada, ledbandsskada, galliga ben, förslitning, eller förslitningsskador.

Hästen står i vatten som kyls ner till 2 grader. Vattnet innehåller saltlösning, natriumklorid, magnesiumsulfat och klor. Vattnet syresätts med luftbubblor vilket ger senorna och mjukdelarna en skön massage.

 • Stoppar blödningar
 • Ökar blodcirkulationen
 • Kylning av akut inflammation ex senskada
 • Reducerar rehabiliteringstiden
 • Tar ner svullnad

Vattennivån regleras utifrån just din hästs behov.

Känner du dig osäker på vilken typ av träning din häst behöver ger vi dig rådgivning. För dig som kommer med en häst som behöver rehabiliteringsträning behöver vi en sjukdomsbeskrivning samt en plan från behandlande veterinär för att kunna ta hand om din häst på bäst. Vi tar emot hästar med remiss ifrån alla kliniker men vi har även ett nära samarbete med flertalet veterinärer knutna till Lövsta Horse Fitness.  Alla hästar bedöms individuellt och vi optimerar träningen efter din häst.

Kom ihåg att det går att få ersättning för denna typ av rehabilitering från försäkringsbolagen, kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.