Om oss

Varmt välkommen till Lövsta Seminstation!

Sedan 2004 har Stjärnborgs gård varit hem för våra avelsston och unghästar. År 2010 öppnade Lövsta Seminstation, och vi är nu en av Sveriges ledande stationer. Som ett led i vår strävan att utvecklas kunde vi år 2013 inviga både en ny seminhall och ett nytt hingststall.

På Stjärnborg finns stora vackra hagar, lösdrift, stostall, hingststall, en komplett träningsanläggning med stall, ridhus, utebana, galoppbana och fin ridnatur. Vi erbjuder våra kunder, både hästar och människor, denna fantastiska miljö i kombination med bästa möjliga service.

Sedan hösten 2019 hittar du även Lövsta Horse Fitness på Stjärnborgs Gård, där vi erbjuder rehabilitering och träning för en hållbarare och friskare häst. Till Lövsta Horse Fitness kan tävlings- och ridhästar komma för att stärka sig eller påskynda tillfrisknandet.  

Som en naturlig del i vår vision att utveckla svensk ridsport har vi både dressyr- och hopphingstar på stationen. Lövsta har också sedan våren 2014 fått en ny avelsrådgivare, Jens Fredricson. Vi är glada över att få ta del av hans outtömliga kunskaper inom aveln.

Vi har många fina ”hemmahingstar” att välja på, och erbjuder ett flertal svenska hingstar. Genom samarbetet med de främsta hingstaktörerna i Europa kan vi även erbjuda seminimport med flera spännande blodslinjer inom både hopp- och dressyraveln.

Att få ta emot ston från uppfödare som drömmer om det perfekta fölet är den största glädjen för oss på Lövsta. Vi lovar dig personlig service, kvalitet och omtanke. Här är ditt sto en prinsessa!

 

PS. Vi är sedan 2011 miljöcertifierade enligt ISO 14001.

FÖLJ MED TILL LÖVSTA SEMINSTATION: