Blivande stjärnor visade upp sig på Grevagårdens Ryttarförening

31 juli 2020

Tinne Vilhelmson Silfvén är på plats i Skövde för att delta i helgens tävlingar på Grevagårdens Ryttarförening. Efter vårens långa tävlingsuppehåll, på grund av den rådande situationen med Covid-19, var det dags för Tinne och hennes två blivande stjärnor, Etoine och Van Vivaldi 1286, att testa formen. Efter det långa tävlingsuppehållet var hästarna lite på hugget inne på tävlingsbanan idag och det resulterade i en andra- och tredjeplats i den nationella Intermédiaire II-klassen. 

Det var i dagens andra klass, Intermédiaire II, som Tinne tidigt kopplade greppet om förstaplatsen tillsammans med uttrycksfulla Etoine. Länge såg det ut som att ekipaget skulle ta hem segern men det hela avgjordes i slutet av klassen. Tinne och Van Vivaldi 1286 bjöd på en fin runda och försökte utmana om förstaplatsen men det räckte inte hela vägen. Med minsta möjliga marginal, 0.147%, placerade dem sig precis efter Tinnes ritt med Etoine. Vinnare i dagens klass var Emma Jönsson med Gerion, som tog hem segern på 71,961%.

—”Det var skönt att få ta ut dem båda på tävling igen! Jag är nöjd med dem båda och nu behöver vi tävla mera!” säger Tinne efter ritten.

Imorgon, lördag, deltar Tinne och Van Vivaldi i Lövsta Future Challenge Unga hästar som rids i Intermédiaire II. Klassen går att se på Equisport live.

Tinne och Etoine rider lördagens FEI Grand Prix-klass.
Alla start- och resultatlistor går att se på Equipe.

Van Vivaldi 1286 på fotot och fotografiet är tagit i vintras i Wellington, Florida.

Foto: Sara Hellner

Kommentarer inaktiverade.